05/01/2020

Το Ιράν παρακάμπτει επιπλέον περιορισμούς της “πυρηνικής συμφωνίας”

Το Ιράν θα λάβει την νύκτα την απόφασή του σχετικά με το νέο στάδιο του σχεδίου του για την μείωση των διεθνών του δεσμεύσεων ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί. Η απόφαση είχε ληφθεί από πριν, Αλλά «δεδομένης της κατάστασης» που δημιούργησε ο θάνατος του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, «θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στην ειλημμένη απόφαση» σε σχέση με το «πέμπτο στάδιο» του σχεδίου που έχει καταρτισθεί τον Μάιο σε απάντηση της μονομερούς εξόδου των Ηνωμένων Πολιτειών από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΟΝΤΩΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ή ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥΣ.  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΓΗΚΕ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΘΕΛΑΝ-ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ": https://isxys.blogspot.com/2012/03/blog-post_2329.html

Σε ένα γλωσσικό ολίσθημα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη», πριν προσπαθήσει να επανορθώσει με ένα αμήχανο νεύμα και χαμόγελο. Πιστεύεται ότι το Ισραήλ διαθέτει ατομικό οπλοστάσιο, αλλά δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ότι έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα, διατηρώντας την πολιτική της αμφισημίας εδώ και δεκαετίες. Το ολίσθημα του Νετανιάχου έγινε κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καθώς διάβαζε στα εβραϊκά έτοιμο κείμενο δηλώσεων για την συμφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο για τον αγωγό EastMed. «Η σημασία αυτού του σχεδίου είναι ότι μετατρέπουμε το Ισραήλ σε πυρηνική δύναμη», είπε, για να σπεύσει να επανορθώσει λέγοντας: «…ενεργειακή δύναμη». Στην συνέχεια έκανε μικρή παύση, παραδεχόμενος στο λάθος του με ένα χαμόγελο και έπειτα συνέχισε με τις δηλώσεις του. Το γλωσσικό ολίσθημα του Νετανιάχου έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous5/1/20 19:31

    Πρόσφατες αντιπολεμικές διαδηλώσεις που παραπέμπουν στ' αντίστοιχα "φιλειρηνικά" κινήματα του περελθόντος (hippies, αποπυρηνικοποίησης, Vietnam, κοκ)
    Με μία απλή ματιά στο φαινότυπο των διαδηλωτών μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό ποια φατρία τους υποκινεί και υποστηρίζει το αποδυτικοποιημένο ΙΣΛΑΜΙΚΟ Ιράν:

    https://sputniknews.gr/ellada/202001025774918-palaistinioi-kai-aristeres-organoseis-diadilosan-enantia-stin-episkepsi-netaniahou---fotografies/

    https://www.altsantiri.gr/kosmos/818266/diadiloseis-se-amerikanikes-poleis-ochi-polemos-me-to-iran/

    https://www.protothema.gr/world/article/961571/ipa-adipolemikes-diadiloseis-se-ouasington-nea-uorki-kai-alles-70-poleis/

    ReplyDelete