05/01/2020

Ξεκάθαρη γραμμή κατά του Ερντογάν ζητά ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς από την Ε.Ε

Ο εντολοδόχος καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει «ξεκάθαρη γραμμή κατά» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ερώτηση της εφημερίδας Kurier για την μεταναστευτική πολιτική της Τουρκίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δηλώνει ότι «ο Ερντογάν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα ανθρώπινα όντα ως όπλα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτό», συνεχίζει προσθέτοντας ότι ο ίδιος «θα δεσμευθεί υπέρ της υιοθέτησης μίας ξεκάθαρης γραμμής κατά του Ερντογάν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας «δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα. Η Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία δεν λειτουργεί επαρκώς και η Ελλάδα έχει την πλήρη υποστήριξή μας», τονίζει ο μελλοντικός ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Απαντώντας στο ερώτημα ως προς το αν απαιτούνται κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ότι «πάντα υπάρχουν πολλοί δρόμοι, ο ένας λειτουργεί μέσω συνεργασίας, ο άλλος μέσω πιέσεων. Η ΕΕ έχει πολλές δυνατότητες να ασκήσει πιέσεις στον Ερντογάν και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε το ίδιο καλά. Ο Τ.Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένως ότι θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη σε εκατομμύρια πρόσφυγες,  που βρίσκονται στην Τουρκία».

Στην ίδια συνέντευξή του στη Bild, ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίσθηκε πολύ σκληρός απέναντι στα πλοία που δραστηριοποιούνται στην Μεσόγειο διασώζοντας μετανάστες. «Τελικά, οι ενέργειες των ιδιωτών διασωστών στην θάλασσα έχουν προκαλέσει περισσότερους νεκρούς. Αυτές οι επιχειρήσεις ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιχειρούν τον διάπλου και όλο και περισσότερους να πνίγονται. Όσοι πιστεύουν ότι ενεργούν για το καλό πρέπει να παραδεχθούν ότι υπάρχει αποδεδειγμένη αύξηση των νεκρών εξαιτίας των δικών τους ενεργειών», λέει ο 33χρονος αυστριακός πολιτικός, ο οποίος είναι αντίθετος και σε οποιαδήποτε κατανομή αιτούντων άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment