30/01/2020

Οι Τουρκοί εξοπλίζουν τον Σάρατζ. Στραβά μάτια από τη “διεθνή κοινότητα”

Αντιαρματικά, διατρητικά βλήματα, αντιαεροπορικά όπλα και πυρομαχικά ξεφορτώθηκαν χθες στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης υπό την προστασία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η Τουρκία εμφανώς καταπατά το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου που τόσο πανηγύρισε η “ενωμένη” Ευρώπη και η κυρία Μέρκελ προσωπικά, η Μέρκελ που έκρινε περιττή της παρουσία της άμεσα θιγόμενης Ελλάδας από το διπλωματικό πανηγύρι. Τι θα κάνει τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα επιβάλει κυρώσεις στον Ερντογάν που τον έχει αφήσει παντελώς ανεξέλεγκτο; Δεν το βλέπουμε και τόσο πιθανό… κι άσε ορισμένους στην Ελλάδα να περιμένουν την... ”κοινοτική αλληλεγγύη”.

https://www.defence-point.gr/news/oi-toyrkoi-exoplizoyn-ton-saratz-strava-matia-apo-ti-quot-diethni-koinotita-quot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τεθωρακισμένα και πυροβολικό μετέφερε η Τουρκία στην Λιβύη με πλοίο Ro-Ro

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή. Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με περισσότερες που έχουν κυκλοφορήσει, το πλοίο μετέφερε στις δυνάμεις του Σάρατζ τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) τύπου ACV-15, καθώς επίσης και αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 Fırtına των 155χλστ.

ΑΜΠΕ

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την Τρίτη το βράδυ δύο φρεγάτες συνοδευόμενες από ένα ελικόπτερο πλησίασαν τις ακτές της Τρίπολης. Η τηλεόραση Al Arabiya ανέφερε ότι οι δύο φρεγάτες άρχισαν να αποβιβάζουν Τούρκους στρατιώτες, σήμερα, στο λιμάνι της Τρίπολης. Συγχρόνως, εκφορτώθηκαν άρματα μάχης και θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα από φορτηγό πλοίο που το συνόδευαν οι δύο φρεγάτες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν κατηγόρησε την Τετάρτη τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «μη σεβασμό των λόγων του» σχετικά με τον τερματισμό της ξένης παρέμβασης στη λιβυκή κρίση, ιδιαίτερα δε την αποστολή τουρκικών πλοίων που μεταφέρουν μισθοφόρους στη Λιβύη. «Έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά πλοία που μεταφέρουν μισθοφόρους από τη Συρία που φτάνουν στο έδαφος της Λιβύης», είπε, αφού υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είναι ασυμβίβαστο με αυτό που ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύθηκε να πράξει κατά τη διάσκεψη του Βερολίνου, είναι η έλλειψη σεβασμού των λόγων του», σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα επικαλούμενο τον γαλλικό Τύπο.

The Hellenic Information Team

H επίσημη δικαιολογία είναι ότι οι τουρκικές φρεγάτες βρίσκονταν σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όταν ξαφνικά η Τρίπολη τους ειδοποίησε ότι κινδυνεύουν μετανάστες κάπου εκεί κοντά. Το τουρκικό Ναυτικό έδωσε αμέσως εντολή, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό ανακοινωθέν, να σπεύσουν τα δύο πλοία για να σώσουν τους μετανάστες. Μάλιστα έχουν αναρτήσει και σχετικό βίντεο με την επιχείρηση «βιτρίνα». Το θέμα δεν είναι ότι οι φρεγάτες βρέθηκαν εκεί. Το θέμα είναι ότι η Άγκυρα θεωρεί πραγματικά ηλίθιους άπαντες.

https://www.stoxos.gr/2020/01/blog-post_4792.html

No comments :

Post a Comment