04/01/2020

Η μεγάλη κωλοτούμπα Τραμπ στη Μέση Ανατολή

Από γεωπολιτική σκοπιά, ο Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιεί το προπέτασμα καπνού που δημιουργούν τα δύο πλήγματα κατά του Ιράν για να υπαναχωρήσει έναντι της δέσμευσής σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Όπερ σημαίνει ότι οι ΗΠΑ αυξάνοντας τις δυνάμεις τους στην περιοχή θα είναι σε θέση να ασκήσουν μεγαλύτερη και άμεση επιρροή, τόσο στο Ιράκ, η κυβέρνηση του οποίου καρκινοβατεί όσο και στη Συρία αλλά και απέναντι στην Τουρκία και το Ιράν. Πολιτικά, οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ προδίδουν αυξανόμενο εκλογικό άγχος και αποδοχή ήττας από το βαθύ κράτος, ενώ σηματοδοτεί ευθυγράμμιση με την ατζέντα του Μπεντζαμίν Νετανιάχου, με στόχο να προσετεριστεί το ισρσαηλινό λόμπι στην Ουάσιγκτον. Επικοινωνιακά, με την επίθεση στο Ιράν και τις συνεπακόλουθες εξελίξεις ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρνει να αλλάξει βίαια την πολιτική ατζέντα στο εσωτερικό, που είναι εστιασμένη στις διαδικασίες για την αποπομπή του.

https://www.crisismonitor.gr/2020/01/03/iran-i-megali-kolotoympa-tramp-sti-mesi-anatoli/

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τον φόνο από αμερικανική επιδρομή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι. Θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν στην δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν διόρισε τον υπαρχηγό του φονευθέντος διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Καανί, ως διάδοχο του Σουλεϊμανί επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, έγινε γνωστό από ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

ΑΜΠΕ

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ:  https://slpress.gr/diethni/giati-o-tramp-dietaxe-tin-ektelesi-toy-soyleimani/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΒΙΑΙΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΔΡΟ" ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ-ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ.
  • ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ "ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑΤΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΤΣΕΙ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΙ.
  • Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΙ ΕΞΑΚΟΝΤΙΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΑ ΒΑΘΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ) ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ. ΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ 10-20% ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΜΗΛΙΕΡΗΔΕΣ.

[ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΑΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΑΡΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΤΙΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ. ΠΑΛΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ/ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΣΑ ΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.]

  • Η ΤΡΙΤΗ ΜΗ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. "ΝΑΙ ΧΤΥΠΑΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ, ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΩ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ". ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΩΣ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΞΙΝΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ, ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ "ΧΕΣΤΗΚΑΝ" ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΑΡΑΣΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: https://defensegr.wordpress.com/2020/01/05/poios-htan-qasem-soleimani/

3 comments :

  1. Σιγά μη πήρε ο Τραμπ την απόφαση...

    ReplyDelete
  2. Πετρακας

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, "ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΑΜΠ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ "ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΠΑΜΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΕΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    https://isxys.blogspot.com/2012/11/blog-post_939.html
    https://isxys.blogspot.com/2015/07/the-daily-beast.html
    https://isxys.blogspot.com/2012/11/petreus.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στην ουσία το σύστημα Τραμπ ελέγχεται από τους Εβραιοσιωνιατες ενώ το σύστημα Χίλαρι- Ομπάμα από τους Εβραιοκαμπαλιστες

      Delete