30/01/2020

Ο Λαγός έσκισε τουρκική σημαία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το μεταναστευτικό ζήτημα. Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «καταπάτηση των δικαιωμάτων» των Ελλήνων νησιωτών, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία ως τον «νούμερο 1» υπαίτιο αυτής της κατάστασης. Στη συνέχεια, έσκισε τη σημαία της Τουρκίας και την πέταξε στο πάτωμα.

Vid: https://www.youtube.com/watch?v=eHkKZLzIf6k

Απάντηση στον Έλληνα ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έγραψε στο Twitter:
«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα, όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος στον ρατσισμό και την έχθρα εναντίον του Ισλάμ». Ξεκαθάρισε δε, ότι «κανείς δεν αμφιβάλει πως η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει υπερήφανη για πάντα. Περιμένουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτού του κλόουν»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εναντίον του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού:
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους». 

Το Κόμμα της ΕΛΑΣΥΝ απάντησε πως:
«Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας κατά την ομιλία του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή και Προέδρου της ΕΛΑΣΥΝ σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν αντιπροσωπεύει ούτε την Ελλάδα ως Έθνος, ούτε τους Έλληνες ως λαό. Αντιπροσωπεύει μια κάστα φοβισμένων και ενοχικών «φαναριωτών», σαν εκείνους που διαχρονικά τοποθετούσε η υπόδουλη Ελλάδα στις θέσεις αυτές: Φοβισμένων, από τις συνεχείς διπλωματικές «σφαλιάρες» που έχουν συνηθίσει να δέχονται από εχθρούς και φίλους και ενοχικών, επειδή ποτέ τους δεν διεκδίκησαν τα αυτονόητα δικαιώματα της χώρας που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Περισσότερο από αυτό είναι και επικίνδυνα άσχετοι γιατί δεν γνωρίζουν, ως όφειλαν εκ της θέσεώς τους, ότι ο Γ. Λαγός είναι από το καλοκαίρι του 2019 ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ και ως εκ τούτου δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλο. Αν η σπουδή τους ήταν ανάλογη της «ευαισθησίας» που επέδειξαν να μην τους κακοχαρακτηρίσουν οι διεθνείς τρομοκράτες τούρκοι για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, σήμερα μπορεί να μην είχαμε στο βόρεια σύνορά μας μια «Βόρεια Μακεδονία», ούτε εντός των συνόρων μας εκατομμύρια λαθρομεταναστών. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχουν πολλά ακόμα να μάθουν από την ΕΛΑΣΥΝ για το πώς γίνεται η διεθνής προβολή των Ελληνικών δικαίων στα θεσμικά όργανα»

Ποινική δίωξη κατά του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο ξεκινά η Άγκυρα. Ο Λαγός θα διωχθεί για προσβολή προσβολή της τουρκικής κυριαρχίας βάσει του άρθρου 300 του τουρκικού ποινικού κώδικα.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment