28/01/2020

Ρωσία: Κάτω από το όριο της φτώχειας 18,5 εκατομμύρια πολίτες, αλλά θα αναγείρουν τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό στον κόσμο...

Περίπου 18,5 εκατομμύρια Ρώσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας εκ των οποίων ένα ποσοστό 70-80% είναι οικογένειες με παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, κατά την διάρκεια σύσκεψης του γραφείου του ανώτατου συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία». «Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, με βάση τα στοιχεία του 2018, φθάνει τα 18,5 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα, 70-80%, είναι οικογένειες που έχουν παιδιά» δήλωσε η Γκόλικοβα. Για το σκοπό αυτό είπε ο Γκόλικοβα θεσπίσθηκε επίδομα παιδιού ηλικίας έως τριών ετών από 1η Ιανουαρίου του 2020.

ΑΜΠΕ

O μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς σχεδιάζεται να οικοδομηθεί σε περιοχή που ανήκει σε γυναικείο μοναστήρι στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ της Κεντρικής Ρωσίας. Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2020 και θα έχει ύψος 77 μέτρα. Ιθύνων νους του έργου φέρεται ο αρχιερέας π. Σεργκέι, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, επιβλέπει το γυναικείο μοναστήρι όπου πρόκειται να χτιστεί η εκκλησία και είναι ο εξομολόγος πολλών δημόσιων προσώπων. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι επενδυτές του έργου θα είναι τα «πνευματικά παιδιά» του π. Σεργκέι. «Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει κοιτίδα της Ορθοδοξίας και τη μεγαλύτερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο» δήλωσε στο Znak.com η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του έργου, Zhanna Ryabtseva.

https://infognomonpolitics.gr/

No comments :

Post a Comment