07/12/2019

Δομική αναμόρφωση του ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ο Μητσοτάκης - Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, το όργανο υπάγεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό και πλέον καθήκοντα γραμματέα του ΚΥ.Σ.Ε.Α δεν θα ασκεί, όπως μέχρι πρότινος είχε οριστεί, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης (νομικός Στέλιος Κουτνατζής) αλλά ο Προϊστάμενος του Γραφείου Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας (αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος). Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ελήφθη αρχές Νοεμβρίου 2019 (8.11.2019) και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ( ΦΕΚ, Β’ τεύχος, αριθμ. φύλ. 4410 – 03.12.2019).

Στο ΚΥΣΕΑ προεδρεύει ο Πρωθυπουργός και μετέχουν
  1. ο Υπουργός Εξωτερικών,
  2. ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
  3. ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,
  4. ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
  5. ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
https://www.crisismonitor.gr/2019/12/04/domiki-anamorfosi-toy-kysea-apofasise-o-mitsotakis/

Στις 4 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ). Το ΣΑΕΤΒ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και εισηγείται τις βασικές επιλογές κατά τον προγραμματισμό της κυβερνητικής επιλογής, τόσο στον τομέα της αμυντικής έρευνας και της τεχνολογίας, όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ). Το ΣΑΕΤΒ είναι δεκαεπταμελές και εκπροσωπούνται σε αυτό πέραν των φορέων του ΥΠΕΘΑ (Υπουργείο Εθνικής Αμύνης), τα ΑΕΙ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και Ερευνητικά Ιδρύματα (ΕΙ), η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

https://defencereview.gr/proti-synedriasi-gia-to-symvoylio-amy/

No comments :

Post a Comment