04/11/2019

Καταδίκη Πολωνίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας εισηγήθηκε η Γενική Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Την καταδίκη των χωρών του Γκρουπ Βίζεγκραντ για την άρνηση τους να εφαρμόσουν τις οδηγίες στο μεταναστευτικό και να δεχθούν πρόσφυγες εισηγήθηκε η γενική εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία παρέβησαν το κοινοτικό Δίκαιο όταν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο υποχρεωτικό σύστημα ποσοστώσεων προσφύγων, σύμφωνα με τη γενική Εισαγγελέα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Η Σάρπστον είπε ότι κάθε χώρα της ΕΕ οφείλει να συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ και να μην τις αγνοεί επειδή είναι ανεπιθύμητες ή μη δημοφιλείς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ένα επικίνδυνο πρώτο βήμα προς την καταστροφή της εύρυθμης και δομημένης κοινωνίας που διέπεται από το κράτος δικαίου». Είπε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αποδεχθούν κάποια «κατανομή των βαρών» για χάρη της αλληλεγγύης. «Αυτά τα κράτη μέλη δεν μπορούν να επικαλεσθούν τις ευθύνες τους όσον αφορά τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και τη διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας προκειμένου να μην εφαρμοστεί ένα έγκυρο μέτρο της ΕΕ με το οποίο διαφωνούν», δήλωσε η Ελέανορ Σάρπστον, γενική Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Οι δικαστές αν και δεν δεσμεύονται από τις θέσεις των εισαγγελέων δεν αποκλίνουν ιδιαίτερα απ’ αυτές. Ομοίως η γνώμη του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική αλλά οι τελικές αποφάσεις, ακολουθούν γενικά την γραμμή που αυτός προτείνει.

Το προσωρινό σύστημα, το οποίο θεσπίστηκε το 2015, προοριζόταν να αναδιανείμει 160000 πρόσφυγες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή μετά την άφιξή τους στην Ιταλία και την Ελλάδα. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αναφέροντας κινδύνους για την ασφάλεια και υποστηρίζοντας ότι η αποδοχή των προσφύγων θα ήταν υπερβολική επιβάρυνση. Η Ουγγαρία και η Σλοβακία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του συστήματος ποσοστώσεων στο ΔΕΕ. Κατά τη στιγμή που η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο, η Επιτροπή δήλωσε ότι η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν είχαν αποδεχθεί πρόσφυγες και ότι η Τσεχική Δημοκρατία δεν είχε αποδεχθεί κανέναν για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Η Επιτροπή διέκοψε την εφαρμογή του σχεδίου το Σεπτέμβριο του 2017.Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε τις τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στο υποχρεωτικό-προσωρινό πρόγραμμα ανακατανομής προσφύγων. 

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous4/11/19 20:15

    ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
    https://www.protothema.gr/files/2019-11-01/anaklisi.pdf

    ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑΣ
    «Στην παρούσα κατάσταση Η ΜΟΝΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ είναι η ΟΥΚΡΑΝΙΑ (λόγω Ντονέτσκ) και κατα συνέπεια οι πρώτες ασφαλείς χώρες της ΕΕ βάσει του Διεθνούς Δικαίου είναι οι Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία.»
    (Παλαιότερο σχόλιο INFOteller)

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ Η'/ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ.
    Η ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (17-35) ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ" (ΧΩΡΕΣ, ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ)!
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΜΗΤΡΩΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΚ) ΜΕΤΑΞΥ ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ INFOteller ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....!

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/11/19 11:43

    «Αυτά τα κράτη μέλη ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ τις ευθύνες τους όσον αφορά ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ προκειμένου να μην εφαρμοστεί ένα έγκυρο μέτρο της ΕΕ με το οποίο διαφωνούν».

    ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΑΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ!

    «Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι η ζωή μας, παρά τις προκλήσεις, γίνεται πιο ΕΙΡΗΝΙΚΗ, πιο μακρά, με περισσότερη ΕΥΗΜΕΡΙΑ. «ΤΟ ΚΑΛΟ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ», τόνισε.»

    https://www.sofokleousin.gr/xristakis-sto-economist-to-kalo-yperisxyei

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΡΕΧΙΤ ΕΧΕΙ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Θ' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΙΤS , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ "ΕΙΡΗΝΗ", "ΕΥΗΜΕΡΙΑ" ΚΑΙ "ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ" ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ!

    INFOteller

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    http://redskywarning.blogspot.com/2019/11/washington-post.html

    ReplyDelete