02/11/2019

ΗΠΑ: Οι ακροάσεις για παραπομπή Τραμπ θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο

Την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την πρόταση για την έναρξη επίσημης έρευνας σε βάρος του Τραμπ, με ψήφους 232 υπέρ έναντι 196 κατά. Μόνοι δύο Δημοκρατικοί βουλευτές –οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε περιφέρειες που ο Τραμπ κέρδισε άνετα το 2016– ψήφισαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αναμένει ότι οι δημόσιες ακροάσεις στην έρευνα για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρίκ Πέρι θα αρνηθεί να καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Σέιλιν Χάινς, εκπρόσωπος του υπουργείου. «Εάν η επιτροπή ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μία σοβαρή διαδικασία ευχαρίστως να αποστείλουν υπ’ όψην του υπουργού μία πρόσκληση για να συμμετέχει σε μία ανοικτή ακρόαση, όπου θα παρίσταται και ο δικηγόρος του υπουργείου και θα μπορεί να είναι μάρτυρας της διαδικασίας και όλος ο Αμερικανικός λαός», πρόσθεσε η ίδια. Η είδηση αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται αξιωματούχο, που εμπλέκεται στην ερευνητική διαδικασία.

Νυν και πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής, κεκλεισμένων των θυρών, ότι ο Λευκός Οίκος παρέκαμψε τους συνήθεις διπλωματικούς διαύλους για να ασκήσει πίεση στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου ο τελευταίος να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, στην Ουκρανία. Η Πελόζι είπε στο Bloomberg ότι οι καταθέσεις μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών, για αυτό το θέμα θα συνεχιστούν, εφόσον αποδειχθούν «παραγωγικές».  Την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί να καταθέσουν ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών Ούρλιχ Μπρέχμπουλ, ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τις πολιτικές υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ και ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Ράσελ Βον.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment