29/11/2019

Οι ελεγχόμενες αντιδράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα της ΝΔ

Την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για αλλοδαπούς προανήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η λειτουργία κλειστών κέντρων για λαθρομετανάστες έχει προταθεί από Εθνικιστές εδώ και χρόνια. Ένας από αυτούς είναι και ο γράφων, που το 2016 είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με τίτλο «Πρόταση σχεδίου για την διαχείριση της λαθρομετανάστευσης» στο περιοδικό Patria. Τι συνέβη και η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε τέτοια απόφαση; Μήπως «διολισθαίνει προς την ακροδεξιά», όπως θα την κατηγορήσουν τα λοιπά διεθνιστικά κόμματα; Μήπως ανέλαβε την διοίκηση του κόμματος η «πατριωτική» πτέρυγα; Προφανώς και όχι! Η δημιουργία κλειστών κέντρων για την κράτηση των λαθρομεταναστών μέχρι να απελαθούν - αν ποτέ απελαθούν - αποτελεί κοινωνική ανάγκη, την οποία η ΝΔ αποφάσισε να αντιμετωπίσει λόγω της πολιτικής πίεσης που δέχεται από τις τοπικές κοινωνίες.

Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην καταστροφή του τουρισμού, στην ανασφάλεια και στην εν γένει υποβάθμιση των πόλεων και των χωριών που προκαλεί η παρουσία των λαθρομεταναστών. Όμως, οι αντιδράσεις των περισσοτέρων Ελλήνων δεν έχουν φυλετικό υπόβαθρο αλλά κυρίως οικονομικό.
  • Ο Έλληνας που διαμαρτύρεται διότι ο Άραβας λαθρομετανάστης θα αλλοιώσει πληθυσμιακά την Ελλάδα, δεν θα είχε κανέναν πρόβλημα να δώσει την κόρη του νύφη σε Άραβα κροίσο. 
  • Ο Έλληνας που διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της περιοχής του, αν πάρει επιδότηση για να φιλοξενήσει αλλοδαπούς θα πει και ευχαριστώ. 
Γιατί, πάνω απ’ όλα ο Έλληνας «δεν είναι εθνικιστής», «δεν είναι ρατσιστής», κατά την γνωστή επωδό επωνύμων και ανωνύμων διαμαρτυρομένων πολιτών.

Αυτό γνωρίζουν πολύ καλά τα επιτελεία όλων των συστημικών κομμάτων. Γι’ αυτό και η ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα προσλάβει εργαζόμενους στα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα με κριτήρια εντοπιότητας.  Μπορεί κάποιες περιοχές να υποβαθμιστούν περαιτέρω, αλλά κάποιοι ντόπιοι θα τσεπώσουν τον μισθό υπηρετώντας λαθρομετανάστες. Με τον τρόπο αυτό θα σιγήσουν πολλές φωνές διαμαρτυρίας.  Μίας διαμαρτυρίας ελεγχόμενης, καθώς κανείς από τους δήθεν εξαπατημένους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν φεύγει από το μαντρί και δεν καταγγέλλει δημόσια το κόμμα που ψήφισε, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην εξουσία για μικρορουσφέτια. Δεν βαριέσαι, η δουλειά μας να γίνεται…

Μάλιστα, πολλοί ψηφοφόροι πλησιάζουν τους Εθνικιστές και ζητούν βοήθεια, αλλά στην πραγματικότητα ψάχνουν ένα πατριωτικό άλλοθι. Οι περισσότεροι εξ αυτών, αφού δεχθούν «πολιτική ψυχανάλυση» από τους Εθνικιστές, στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν τα ίδια κόμματα, εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι αντιδρούν.  Γι’ αυτόν τον λόγο, πριν την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης με όσους αντιδρούν στην λαθρομετανάστευση, προτείνω να τους ρωτάτε τι ψήφισαν στις εκλογές. Αν έχουν ψηφίσει κόμματα που προωθούν την λαθρομετανάστευση τότε και αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης. Θα πρέπει πρώτα να αποκηρύξουν τα συγκεκριμένα κόμματα, να παραιτηθούν από μέλη ή στελέχη αυτών και μετά να ξεκινήσει μία σοβαρή συζήτηση. Αλλιώς έχουμε να κάνουμε με τον πονηρό “νεοέλληνα” ή με διχασμένες προσωπικότητες.

Κατά τα λοιπά, ακόμα και μετά από την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, η πολιτική προώθησης του πολυπολιτισμικότητας - μέσω της λαθρομετανάστευσης που οδηγεί στην αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από ένα συνονθύλευμα λαών - θα συνεχιστεί, διότι αποτελεί στρατηγική επιλογή και της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη βουλή σχετικά με την ένταξη των «προσφύγων και μεταναστών» στην ελληνική κοινωνία.

του Χρήστου Μπίσδα

No comments :

Post a Comment