30/11/2019

ΣΚΑΣΕ και ΑΚΟΥ… Είναι τόσο απλό.

Αναρωτήσου: "Αυτό που θα πω είναι απαραίτητο; είναι καλύτερο από το …να ΣΚΑΣΩ;"
  • Αν αυτό που πρόκειται να πεις δεν κάνει καλό, καλύτερα να κλείσεις το στόμα σου.
  • Αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι καλό, ΣΚΑΣΕ.
  • Αν δεν μιλήσεις για να λύσεις και να καθησυχάσεις, καλύτερα ΣΚΑΣΕ.
  • Αν δεν μπορείς να ΣΚΕΦΤΕΙΣ τι να πεις, τότε ΣΚΑΣΕ.
  • Αν φοβάσαι να ΣΚΑΣΕΙΣ, σημαίνει πως φοβάσαι, και το δηλώνεις με λέξεις.
Πρέπει πάντα να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από την σιωπή.

Μπρος σε κάποιον διαπληκτισμό ή διαφωνία, πάρε βαθιά ανάσα και ΣΚΕΨΟΥ προτού ανοίξεις το στόμα σου. Ο,τιδήποτε βγαίνει από το στόμα σου δείχνει το ΠΟΙΟΝ σου.
  • Καλύτερα να ΣΚΑΣΕΙΣ για χιλιάδες πράγματα που θα ‘πρεπε να μιλήσεις, παρά να μιλήσεις για ένα πράγμα που θα ‘πρεπε να ΣΚΑΣΕΙΣ.
  • Καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι από τον βλάκα ως βλάκας παρά να μιλήσεις και να αίρεις κάθε αμφιβολία.
  • Η καλύτερη στιγμή για να ΣΚΑΣΕΙΣ είναι όταν αισθάνεσαι ότι αν δεν πεις κάτι θα σκάσεις. 
  • Το να ΣΚΑΣΕΙΣ, είναι η πιο σοφή πράξη που μπορείς να κάνεις, ειδικά σε φάσεις διαπληκτισμού κι ανταγωνισμού.
  • Δεν υπάρχει πιο ταπεινωτική απάντηση προς τον βλάκα, από την περιφρονητική κι εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ.
  • Η ηθελημένη σιωπή δεν δηλώνει αδυναμία, αλλά το ακριβώς αντίθετο, δηλώνει ΔΥΝΑΜΗ, την στιγμή που λόγος χωρίς νου δηλώνει αδυναμία.
Όποιος δεν μπορεί να ακούσει την σιωπή σου, δεν μπορεί να ακούσει ούτε τα λόγια σου. Η Σιωπή είναι κάτι που μπορείς να το ακούσεις …αν μπορείς να ακούς.

Οι Φιλόσοφοι συμφωνούν πως ό,τι έχεις να πεις, πες το αύριο, μεθαύριο, αντιμεθαύριο …
  • «Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν.» έλεγε ο Πυθαγόρας.
  • Ερωτηθείς, ο Σόλων σε συμπόσιο γιατί δεν μιλούσε, αν σιωπά επειδή δεν έχει τίποτα να πει ή επειδή είναι βλάκας, απάντησε ότι: κανένας βλάκας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός σ’ ένα συμπόσιο.
  • Οποιος φοβάται να ΣΚΑΣΕΙ, είναι υπόδουλος χωρίς να το ‘χει καταλάβει. Αυτό ‘λεγε ο Αντισθένης.
  • «Μίλα με την ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ» είπε ο Ευριπίδης.
Η ομιλία είναι εργαλείο του Χρόνου, η Σιωπή είναι θαυμαστό κόσμημα της Αιωνιότητας.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://terrapapers.com/i-siopi-einai-korona-sto-kefali-soy/

2 comments :

  1. Anonymous1/12/19 18:23

    Δεν ξέρω τι μηνύματα στέλνεις με αυτήν την αναδημοσίευση και σε ποιους.

    Εγώ κάποτε επαναλάμβανα στον εαυτό μου: "if in doubt, STFU".

    Πρακτικώς, η σιωπή στην καθημερινότητα δεν βοηθάει, όταν έρχομαι αντιμέτωπος με άλλους, πρόσωπο με πρόσωπο. Στην κοινωνία υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Από εμπειρία, οι περισσότεροι δεν είναι καλοί άνθρωποι. Συνήθως, την σιωπή την εκλαμβάνουν ως ήττα και την επόμενη φορά αποθρασύνονται. Έτσι, διαρκώς, χάνω. Τι νόημα έχει, όταν σχεδόν κάθε επαφή μου με ανθρώπους καταλήγει σε καμουφλαρισμένη αψιμαχία; Σχεδόν όλοι προσπαθούνε να με κοροϊδέψουν, να με γελάσουν, να με κλέψουν, να με λεηλατήσουν, να μάθουν τι σκέπτομαι, να με καταστήσουν δούλο στο χαμαλίκι και τις αγγαρείες τους. Κάθε φορά αναρωτιέμαι, αν αξίζει να βρεθώ στην αστυνομία, διότι κάποιοι ούτε με φοβούνται ούτε με σέβονται. Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω ανθρώπους που βρίσκονται σε τρις χειρότερη θέση από μένα. Δεν αλλάζει αυτός ο κόσμος.

    Γενικώς, αυτή η νοοτροπία, της σιωπής, βοηθάει και δεν βοηθάει. Αν δεν ρωτήσεις, δεν μαθαίνεις. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα ότι είναι καλύτερα, να απέχω από όλα, όσο περισσότερο μπορώ, αντί να καταπιέζω τον εαυτό μου, διαρκώς και ανεπιτυχώς. Φθείρομαι με την παθητική επιθετικότητα. Το περιβάλλον που ζω είναι μικρό, δεν με παίρνει να τσακωθώ με όλους. Ούτε με συγγενείς δε θέλω παρε-δώσε, πλέον. Τα σκέφτομαι συχνά όλα αυτά και δεν διακρίνω καμιά ιδανική συμπεριφορά, διότι αυτά που θέλουν οι άνθρωποι είναι παράλογα, αντιφατικά και ακαταλαβίστικα σε μένα. Εξάλλου, εγώ δεν είμαι κοινωνικός άνθρωπος, παρά τα όσα έγραψε ο Αριστέλης, προτιμώ την ησυχία μου. Η ζωή είναι σύντομη και τα χρόνια πέρασαν, δεν θα αλλάξω τον κόσμο, καλα-καλά ούτε που τον καταλαβαίνω. Έγινα ένας αυστηρός «ερημίτης» και ζω στην σιωπή μου και τους προβληματισμούς μου, προετοιμαζόμενος για το χειρότερο.

    ReplyDelete
  2. 1/12/19 18:23

    ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΠΩΣ Ο "ΘΟΡΥΒΟΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΑΥΤΟΙ "ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ'". ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.

    Η ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΔΛΔ ΟΤΙ Η ΣΙΩΠΗ ΟΝΤΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΧΛΗΡΟΥΣ "ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ" ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΟΥΜΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    ReplyDelete