15/11/2019

Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής στη φάση υλοποίησης. Ποιες οι μειοδότριες εταιρείες

Tην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ανακοίνωσε η Αριάδνη Interconnection, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο. Συγκεκριμένα, μετά τη διενέργεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 14 Νοεμβρίου 2019, μειοδότριες εταιρείες ανακηρύχθηκαν οι εξής:
  1. Η Prysmian, για το πρώτο τμήμα το οποίο αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του ενός από τα δυο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με την Αττική και των σταθμών ηλεκτροδίων σε Κρήτη και Αττική.
  2. Η Nexans, για το δεύτερο τμήμα το οποίο αφορά το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο.
  3. Οι εταιρείες Ελληνικά Καλώδια-ΝΚΤ για το τρίτο τμήμα το οποίο αφορά στα υπόγεια καλωδιακά τμήματα που θα συνδέσουν τους Σταθμούς Μετατροπής σε Κρήτη και Αττική με τα υποβρύχια καλωδιακά τμήματα.
  4. Η Prysmian, για το τέταρτο τμήμα το οποίο αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση οπτικών ινών.
Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Ο πρόεδρος της «Αριάδνη Interconnection» και πρόεδρος και CEO του μητρικού ομίλου ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, σχολίασε πως η ανάδειξη αναδόχων για τα καλωδιακά τμήματα του έργου επιβεβαιώνει την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας χωρίς καθυστερήσεις. «Η διασύνδεση της Κρήτης με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που αποτελεί προτεραιότητα του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα έως το 2023, εισέρχεται με επιτυχία στη φάση υλοποίησης» τόνισε.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://isxys.blogspot.com/2019/10/euroasia-interconnector.html

No comments :

Post a Comment