01/11/2019

Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ: Μόλυνση στο πόσιμο νερό

Οι μετρήσεις για το πόσιμο νερό τόσο στα μαγειρεία όσο και σε σημεία αποθήκευσης στη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ βρέθηκαν να ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση στις 14 Οκτωβρίου
  • Ο σίδηρος ήταν 3049 Mg ανά λίτρο με επιτρεπόμενο όριο τα 200 Mg ανά λίτρο.
  • Ο Μόλυβδος ήταν 18 Mg/λίτρο με επιτρεπόμενο τα 10 Mg/λίτρο
https://www.defence-point.gr/news/fregata-kanaris-vrethike-molynsi-sto-posimo-nero-synagermos-sto-pn

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΣ = ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ. ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ. ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΙΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ. ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΩΝ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ. ΠΟΤΕ.

1 comment :

  1. Για μένα η είδηση αυτή δείχνει ένα πράγμα. Διάτρητο σύστημα ασφάλεια σχετικά με τη διαρροή πληροφοριών. Δυστυχώς στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχει μεγάλος αριθμος στελεχων που δεν μπορουν να κρατησουν τι στόμα τους κλειστό. Μια πληροφορία αυτού του είδους η οποία διαρρέει συνήθως από χαμηλοβαθμα στελέχη για να εκθεσουν τους ανωτερους τους μπορεί να φαινεται ασήμαντη αλλά αξιολογουμενη από τον αντίπαλο μπορεί να προσφέρει Χρήσιμα συμπεράσματα.

    ReplyDelete