12/11/2019

Νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου παρέλαβε ο Τουρκικός Στρατός

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής εταιρίας Aselsan ο Τουρκικός Στρατός παρέλαβε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, το REDET II (Radar Elektronik Destek/Elektronik Taarruz). Πρόκειται για ένα αυτοκινούμενο (επί τροχοφόρου οχήματος) σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Κάθε σύστημα REDET II αποτελείται από δύο (2) οχήματα. Ένα όχημα-σύστημα εκτελεί αποστολές ηλεκτρονικής υποστήριξης με ικανότητα εντοπισμού, υποκλοπής και αναγνώρισης των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών εχθρικών ραντάρ. Το άλλο όχημα-σύστημα έχει την ικανότητα καταστολής της λειτουργίας εχθρικών ραντάρ, μέσω παρεμβολών.

Πρόκειται για το δεύτερο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που παραλαμβάνει ο Τουρκικός Στρατός τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Αύγουστο η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσε την παράδοση 11 αυτοκινούμενων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου MILKAR-3A3, με δυνατότητα παρεμβολής επικοινωνιακών συστημάτων στις συχνότητες V/UHF, ανεξάρτητα της πλατφόρμας που το φέρει. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συνολικά ο Τουρκικός Στρατός θα παραλάβει 15 συστήματα μέχρι το τέλος του 2019. Κάθε σύστημα αποτελείται από δύο (2) οχήματα. Εκτός από τις παρεμβολές στα εχθρικά επικοινωνιακά συστήματα το MILKAR-3A3 μπορεί να μεταδώσει και ψευδή στοιχεία με στόχο τη σύγχυση των εχθρικών δυνάμεων.

Εκτός από τον Στρατό και η Τουρκική Αεροπορία διατηρεί σε υπηρεσία, από το Φεβρουάριο του 2016, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Koral, το οποίο επίσης αποτελείται από δύο (2) οχήματα-συστήματα, ένα (1) που ενσωματώνει συστήματα συλλογής πληροφοριών (ELINT: Electronic Intelligence) και Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures), και ένα (1) που ενσωματώνει ενεργό παρεμβολέα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος είναι της τάξεως των 100+ χιλιομέτρων.

https://defencereview.gr/nea-systima-ilektronikoy-polemoy-par/

No comments :

Post a Comment