22/11/2019

Παραχώρηση 9 τεθωρακισμένων AAV7A1 για τους Έλληνες Πεζοναύτες

Το ΓΕΣ αποδέχθηκε την παραχώρηση 9 οχημάτων του τύπου, εκ των οποίων 7 της εκδόσεως μεταφοράς προσωπικού AAVP-7A1, ένα διοικητικό AAVC-7A1 και ένα εκδόσεως περισυλλογής AAVR-7A1. Με τα 9 οχήματα θα είναι εφικτή η αμφίβια έφοδος ενός Λόχου Πεζοναυτών. Έχοντας ικανότητα μεταφοράς 20 περίπου πεζοναυτών, τα 7 τυπικής διαμορφώσεως οχήματα AAVP-7A1 θα μπορούν να αποβιβάσουν 140-150 άνδρες προστατευμένους από τον αέρα και την θάλασσα, όπως και από θραύσματα πυρών πυροβολικού.

Το ύψος της δαπάνης έχει προσδιορισθεί σε 26,1 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η διαφορά από τα διαθέσιμα 25 εκατ. $ θα καταβληθεί από την ελληνική πλευρά. Η τελευταία, δεν θα επιβαρυνθεί με έξοδα μεταφοράς καθώς οι Σύμμαχοι δέχονται να μεταφέρουν τα οχήματα με κάποια αμφίβια δύναμη που θα ασκηθεί στα προσεχή έτη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης διμερούς ασκήσεως ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Τα οχήματα θα φορτωθούν σε αμερικανικό πολεμικό και μετά το πέρας της ασκήσεως θα παραχωρηθούν στην 32α ΤΑΞ Π/Ν.

Η περάτωση των εργασιών ανακατασκευής και η άφιξη των AAV71 στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα σε διάστημα 1-2 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: https://doureios.com/oristiko-parahorisi-9-tethorakismenon-aav7a1-gia-tous-ellines-pezonaftes/



No comments :

Post a Comment