24/10/2019

Starlink της SpaceX: Παροχή Ίντερνετ σε πολεμικά αεροσκάφη μέσω των δορυφόρων

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία (USAF) χρησιμοποιεί το δορυφορικό δίκτυο Starlink της εταιρείας του Έλον Μασκ, SpaceX, για τη δοκιμή κρυπτογραφημένων τηλεπικοινωνιών/υπηρεσιών διαδικτύου για στρατιωτικά αεροσκάφη, δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας, Γκουΐν Σότγουελ.

Το Starlink, προορίζεται να αποτελέσει ένα δίκτυο περίπου 30.000 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά για παροχή ευρυζωνικού Ίντερνετ διεθνώς από το διάστημα. Η εταιρεία εκτόξευσε τον Μάιο την πρώτη «δόση» 60 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά και σχεδιάζει να εκτοξεύσει άλλους 60 τον Νοέμβριο από βάση της USAF στη Φλόριντα. Το πρόγραμμα της USAF, γνωστό ως Global Lightning, άρχισε τις δοκιμές με τη SpaceX στις αρχές του 2018, χρησιμοποιώντας τους δύο πρώτους δοκιμαστικούς δορυφόρους του Starlink για εκπομπές δεδομένων σε στρατιωτικό αεροσκάφος εν πτήσει, επιδεικνύοντας ταχύτητες 610 megabits per-second, είπε ο Τιμ Χιουζ, αντιπρόεδρος της SpaceX.

Η Σότγουελ είπε ότι το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συμβολαίου 28 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε το Πεντάγωνο με τη SpaceX στα τέλη του 2018, είναι συνεχιζόμενο και αναμένεται το Starlink να δοκιμαστεί με «έναν αριθμό» επιπλέον τύπων πολεμικών αεροσκαφών. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει επίσης δοκιμές επικοινωνιών μεταξύ δορυφόρων σε τροχιά. Η Σότγουελ είπε πως εκτιμάται πως η SpaceX θα αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες broadband στις ΗΠΑ μέσω του Starlink στα μέσα του 2020- και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί η εταιρεία να εκτοξεύσει έξι με οκτώ «δόσεις» δορυφόρων, καθώς και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των τερματικών χρήσης.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, έχει ένα τερματικό στο σπίτι του και το χρησιμοποίησε για να στείλει ένα tweet την Τρίτη: «Έστειλα αυτό το tweet μέσω διαστήματος, με δορυφόρο Starlink. Ουάου, δούλεψε!» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ; ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
https://isxys.blogspot.com/2018/11/f-35.html
https://isxys.blogspot.com/2018/09/f-35_2.html
https://isxys.blogspot.com/2019/08/f-15.html

No comments :

Post a Comment