25/10/2019

Αμερικανός αξιωματούχος: Η Σερβία και το Κόσοβο θα αποφασίσουν, αν θέλουν να ανταλλάξουν εδάφη

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι εναπόκειται στο Κοσσυφοπέδιο και στη Σερβία να καθορίσουν εάν το ζήτημα των συνόρων θα συζητηθεί ή όχι, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Πάλμερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δουν μια συμφωνία με τις τοπικές αρχές, η οποία πρέπει να είναι ‘περιεκτική'. «Εάν τα σύνορα θα αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας είναι θέμα των δύο πλευρών», είπε σε απάντηση ερωτήσεων των γερουσιαστών, τονίζοντας ότι είναι κατανοητό να υπάρχει ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να προκαλέσει σε άλλα μέρη των Βαλκανίων.

Ο Πάλμερ είπε ότι τα πολιτικά κόμματα που νίκησαν στις τελευταίες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να μιλήσουν για το θέμα. Ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση που να αναδειχθεί θα αναστείλει τη φορολόγηση των σερβικών αγαθών. Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου ως πολύ σημαντικές για το Κοσσυφοπέδιο, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή θα είναι η πρώτη κυβέρνηση χωρίς τις δυνάμεις που έλαβαν μέρος στον UCK, χωρίς στοιχεία από το παρελθόν. Αυτό αποδεικνύει την επιθυμία των πολιτών για αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί θα προέρχεται από το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης και το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου. «Η Αυτοδιάθεση εμφανίστηκε πρώτη φορά στις εκλογές. Γνωρίζω τον κ. Κούρτι, αλλά δεν είναι σαφές πως θα συμπεριφερθεί ως κυβέρνηση», τόνισε.

Ο Πάλμερ, πρόσθεσε ότι συνεργάζεται στενά με τον πρέσβη Ρίτσαρντ Γκρένελ, τον απεσταλμένο του προέδρου Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες Κοσόβου – Σερβίας. Μάλιστα, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή δεν άνοιξε διαπραγματεύσεις ένταξης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, μια απόφαση που «στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι», όπως είπε σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

5 comments :

  1. ΚΟΥΡΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΙΝΔΙΩΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ; ΔΕΣ: https://www.oodegr.com/oode/istoria/epanastasi/elliniki_simaia_1.htm

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ;

    ReplyDelete
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 26/10/19 19:42 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ Ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ, ΕΙΤΕ ΠΙΕΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ο ΚΟΥΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ.


    ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ, ΚΟΥΡΗΤΗ ΔΕΣ: https://www.facebook.com/bilalradwan.zohbi/videos/2653083994738507/?t=5

    ReplyDelete
  3. ΤΗΛΕΜΑΧΕ
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

    ReplyDelete
  4. Boston Dynamics
    https://www.youtube.com/watch?v=JGNopwFcz3A

    https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY

    “Bosstown Dynamics”
    https://analyticsindiamag.com/robot-strikes-back-what-if-bosstown-dynamics-parody-turned-into-a-reality/
    (-00:36)

    «After watching the video, if you think that it's real, you are mistaken. The viral video “Bosstown Dynamics” is nothing but A PARODY of Boston Dynamics. It was created by an LA production company named Corridor Digital that also has a YouTube channel. The prime technology that has made the video look so realistic is Computer-Generated Imagery (CGI). It basically requires the rendering of a 3D model of a scene, object or person in a computer and it determines the lighting and colouring of the situation. The graphics artist can alter the model and translate it into the final product of the video.»

    https://www.youtube.com/watch?v=gCuG-KJacp8

    https://gizmodo.com/that-viral-video-of-a-robot-uprising-is-fake-because-th-1835575686

    INFOteller

    ReplyDelete
  5. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ!

    ReplyDelete