13/10/2019

Γερμανία Γαλλία διέκοψαν την εξαγωγή πολεμικού υλικού προς την Τουρκία

Η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία ως αντίδραση στην επίθεση κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία, σύμφωνα σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην εφημερίδα Bild Am Sonntag, που πριν λίγο έγινε γνωστή. “Στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες για όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Τουρκία στη Συρία”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Χαϊακο Μάας.

Η Γερμανία εξήγαγε όπλα αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία το 2018, ποσό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας.

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία ως αντίδραση στην επίθεση κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία. “Αναμένοντας το τέλος αυτής της επίθεσης, η Γαλλία αποφάσισε να αναστείλει όλα τα σχέδια για εξαγωγή στην Τουρκία όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την επίθεση. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ “, αναφέρει κοινή δήλωση από τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία δεν έχει μεγάλη σημασία

No comments :

Post a Comment