04/09/2019

Τουρκία: Δοκιμαστική άφεση όπλου μακρού πλήγματος SOM-J από F-16 - Πάφος: Παρενοχλούν πτήσεις τα τουρκικά UAV

Ο πύραυλος SOM αναπτύσσεται από την τουρκική πολεμική βιομηχανία την τελευταία δεκαετία και η έκδοση SOM-J προορίζεται για εσωτερική μεταφορά από το μαχητικό F-35 και το μαχητικό που θα προκύψει από το πρόγραμμα TF-X. Ο SOM-J είναι προϊόν συνεργασίας της Roketsan και της Lockheed Martin και εμφανίζει ενδεικτική εμβέλεια 278km.Πέρα από τον SOM-J, έχουν αναπτυχθεί οι SOM-A, SOM-B1 και SOM-B2. Ο SOM-A διαθέτει καθοδήγηση από αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, ραντάρ παρακολούθησης ανάγλυφου και GPS. Ο SOM-B1 προσθέτει και αισθητήρα υπερύθρων, για την τελική προσέγγιση του στόχου. Ο SOM-B2 έχει διπλή διατρητική κεφαλή για «δύσκολους» στόχους. Τέλος, υπό ανάπτυξη είναι οι εκδόσεις SOM-C1/C2 για την προσβολή πλοίων.

ΔΕΙΤΕ: https://www.ptisidiastima.com/som-j-test-launch-video/

Οι πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του Fir Λευκωσίας, και ιδιαίτερα στην περιοχή δυτικά της Πάφου, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σχεδόν καθημερινά με τις πτήσεις τους αναγκάζοντας τις πτήσεις που απογειώνονται και προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Πάφου να αλλάζουν πορεία κατά τις ώρες παρουσίας των τουρκικών UAV.  Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο Ιούλιο και Αύγουστο, όταν εν μέσω της περιόδου της πιο πυκνής κίνησης στο αεροδρόμιο Πάφου, αυξήθηκε τόσο η συχνότητα πτήσεων, όσο και η διάρκεια παραμονής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/773433/parenochloyn-ptiseis-pafoy-ta-toyrkika-uav
https://www.sigmalive.com/news/local/585974/anastatosi-apo-tourkika-drone-sto-aerodromio-pafouaeroskafi-allazoun-poreia

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: "ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΓΜΑΤΑ."
- ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ...
"ΤΟΤΕ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΜΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΜΑΣ... ΕΞΑΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ."

Η "ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΙΑΣΗ" ΑΝΤΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΘΕΣΕΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ..."ΝΟΣΟΥΝ" ΑΠΟ ΔΑΥΤΗΝ...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΕΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙΣ ΣΤΟ GPS. ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ...ΘΕΜΑ. Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΕΙΤΕ ΒΙΑΙΩΣ, ΜΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ, "Man in the Middle Attack". ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΙΡΑΝΟΙ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΡΩΣΣΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΧΑΚΕΡΣ". ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.

No comments :

Post a Comment