23/09/2019

Όλη η Ελλάδα ένα "Hot Spot". Ατέρμονος κύκλος: Πάλι, μεταφορά λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική χώρα

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΑΛΛΟ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΑΛΛΟ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ, ΑΛΛΟ Η ΑΠΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΑΠΩΘΗΣΗ. ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟ-ΔΕΧΕΣΑΙ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.

Μέτρα για την ανακούφιση της Σύμης, η οποία υποδέχεται μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών από ό,τι μπορεί να αντέξει, δρομολογεί η κυβέρνηση, με προτεραιότητες την αντιμετώπιση ελλείψεων σε προσωπικό και τη μεταφορά αιτούντων ασύλου στην ηπειρωτική χώρα. (ΟΛΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ).

Δεδομένου ότι η Σύμη δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 λαθρομετανάστες ανά πάσα στιγμή, αποφασίστηκε η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Είτε σήμερα είτε το πρωί της Τρίτης, θα μεταφερθούν στα ηπειρωτικά 100 άτομα. Ακόμα 100 άτομα θα μεταφερθούν την Τετάρτη και άλλοι 100 την Παρασκευή.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη, αποφασίστηκε η αποστολή ιατρικού προσωπικού ή δύο στρατιωτικών ιατρών, με την συνδρομή του υπουργείου Άμυνας.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας. Σύμφωνα με τον κ. Παπακαλοδούκα, στο νησί βρίσκονται πάνω από 300 λαθρομετανάστες, που έχουν έρθει στην διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σφγράγισμα του Έβρου και ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης από άκρη σε άκρη στο Αιγαίο ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «το προσφυγικό θέλει διαχείριση σε πολλά επίπεδα». Όπως είπε , το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στον Έβρο όσο στα νησιά. «Από τον Έβρο δεν περνάνε χιλιάδες, περνάνε πολύ λιγότεροι. Και οσονούπω δεν θα περνάει κανείς γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος. Εξηγώντας τι ακριβώς εννοεί με τη φράση «σφράγισμα» του Έβρου ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για «περισσότερα παρατηρητήρια, εντατικότερη διαδικασία επιτήρησης, περισσότερα μέσα περιπολίας παντού».

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει στα νησιά. Θα κάνουμε ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό. Κατ’ αρχήν σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι για λόγους που ανάγονται και σε γεωπολιτικά παιχνίδια επί των οποίων δεν έχουμε τον έλεγχο – αποφάσεις άλλων είναι – αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μία έξαρση των μεταναστευτικών ροών. (…) Μεγάλη έξαρση πραγματικά. Όταν το σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί 600 αιτήσεις ασύλου την εβδομάδα ασχέτως πότε θα εκδικαστούν που πάνε πολύ αργότερα λόγω της δομής της διαδικασίας και έρχονται χίλιοι, τότε όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα είναι μεγάλο».

«Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να εκπέμψουμε αυστηρότερο σήμα ως προς τη συνολική στάση της κυβέρνησης και της χώρας στο θέμα των προσφύγων», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Προκαταρκτική συμφωνία για την κατανομή λαθρομεταναστών μεταξύ Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Μάλτας

3 comments :

  1. Anonymous23/9/19 20:32

    Τα γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και δίκτυα που υποστηρίζουν και προωθούν την εσκεμμένη μαζική μετακίνηση λαθρομεταναστών (ειδικότερα σουνιτών) αγνώστου ταυτότητας, ποινικού και υγειονομικού μητρώου είναι πολλά με διαφορετικούς ή και αντίθετους σκοπούς!

    Παρόλα αυτά όπως έχει τονιστεί παλαιότερα «τα ΟIKONOMΙΚA προγράμματα ενσωμάτωσης (integration) και ισοπεδωτικής ισότητας (egalitarian) αλλόφυλων και αλλόθρησκων λαθρομεταναστών δε δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης, ΕΛΕΓΧΟΥ (control) και σταθερότητας σε μία κοινωνία, γιατί πάντα υπάρχει κάποιος "άλλος" που μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα για τους ακριβώς αντίθετους σκοπούς. (βλ. Μέθοδος MICE )»

    Εφόσον οι παγκόσμιες εθνικοθρησκευτικές διαμάχες δεν έχουν λυθεί ακόμα, είναι ξεκάθαρο ότι θα εξελιχθούν σε συγκρούσεις και εντός ευρωπαικού εδάφους!

    Επισημαίνονται για ακόμα μία φορά οι κίνδυνοι (οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και ασφαλείας) που διατρέχουν οι κοινωνίες όπου εδρεύουν οι διεθνείς οργανισμοί και το προσωπικό τους.

    Θα θιχτούν πολλά συμφέροντα από τις παλαιοταξικές (οικονομικο/εθνικο/θρησκευτικές) υποδομές και όπως στους νόμους της φύσης κάθε αντίδραση δημιουργεί και την αντίστοιχη αντίδραση/εις, έτσι θα δημιουργηθούν και καινούργιες μη προβλεπόμενες αντίθετες συγκρουσιακές δυνάμεις.

    Ο γυαλός είναι σίγουρα στραβός, ας σταματήσουν τουλάχιστον ν' αρμενίζουν στραβά και τα καράβια με Δυτική σημαία...

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Μετά τους απατρίδες μπολσεβίκους ήρθαν στην εξουσία οι απάτριδες νεοφιλελεδες καμία ελπίδα...

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/9/19 11:18

    Ο Κόντε προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες με τη νέα συμφωνία : Ιταλίας-Μάλτας-Γερμανίας-Γαλλίας-τρίτων προθύμων, σύμφωνα με την οποία, σε 1 μήνα από την άφιξη σε Ιταλία-Μάλτα, θα υπάρχει μεταφορά προφύγων και λαθρομεταναστών σε άλλες χώρες, αναλογικά, αρκεί αυτοί να "σώζονται" είτε από πολεμικά πλοία είτε από πλοία ΜΚΟ.

    https://www.corriere.it/politica/19_settembre_23/migranti-lamorgese-chi-arriva-italia-arriva-europa-5b603c3e-de0a-11e9-b3ae-814cb7847a2b.shtml

    Φυσικά, αυτό ναι μεν θα κερδίσει χρόνο στην ιταλική κυβέρνηση γιατί θα κρατάει λιγότερους, σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, αλλά δε λύνει το πρόβλημα, γιατί μόλις μαθευτεί αυτό, θα γίνει κράχτης για πλοία ΜΚΟ και για λαθρομετανάστες που θα ψάχνουν πολεμικά και πλοία ΜΚΟ για να τους σώσουν, ώστε να πάνε Γαλλία-Γερμανία.

    Οπότε, μπορεί βραχυπρόθεσμα ο Κόντε να το εμφανίζει σα νίκη, όμως φασούλι το φασούλι, στο τέλος και η Ιταλία θα βρεθεί με την αναλογία της, που θα είναι μεγάλη.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/09/blog-post_133.html

    ReplyDelete