13/09/2019

Τις κινέζικες τακτικές με τα drones ετοιμάζεται να αντιγράψει ο Ερντογάν

Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας λαμβάνουν χώρα εξελίξεις που θα έπρεπε να κεντρίσουν την προσοχή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Η Κίνα μόλις ανέπτυξε έναν στόλο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την διαφιλονικούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα drones θα παρέχουν άμεσα πληροφορίες στο υπουργείο Φυσικών Πόρων της Κίνας ενώ το πεδίο δράσης τους φαντάζει ιδανικό και εξαιρετικά παρόμοιο με τα ξερονήσια του Αιγαίου που εποφθαλμιά η Τουρκία. Όπως και πολλά από τα ελληνικά, τα νησιά αυτά δεν κατοικούνται και είναι δυσπρόσιτα.  Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρυώτη καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημιακού Συστήματος Μέρυλαντ (ΗΠΑ), που ερευνά εδώ και δεκαετίες τα ζητήματα ΑΟΖ, «οι Κινέζοι δίνουν το παράδειγμα στους Τούρκους, χρησιμοποιώντας drones για να παραβιάζουν τις ΑΟΖ των γειτονικών κρατών».

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα ήταν ωφέλιμο να παρακολουθούνται στενά αυτές οι εξαιρετικά επιθετικές κινήσεις των Κινέζων.Αν λάβουμε υπόψιν ότι η Τουρκία έχει καταφέρει άθλους στην εξέλιξη και κατασκευή drones τότε ίσως κάποιοι στην Αθήνα πρέπει να επαγρυπνούν. Στον Ερντογάν αρέσουν τέτοια παιχνίδια... Διαβάζοντας το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Κινέζας δημοσιογράφου Liu Zhen στο South China Morning Post, βλέπουμε ότι οι εξελίξεις με τα κινεζικά drones θα πρέπει να ανησυχήσουν τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://slpress.gr/ethnika/tis-kinezikes-taktikes-me-ta-drones-etoimazetai-na-antigrapsei-o-erntogan/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: "ίσως κάποιοι στην Αθήνα πρέπει να επαγρυπνούν".
ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ "ΔΟΓΜΑ" ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΧΘΡΙΚΩΝ "drone". ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΩΛΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΩΝ.

ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

1 comment :

  1. Τα τουρκικά UAV πετούν εδώ και τρια χρόνια μέχρι και πάνω από στρατόπεδα στον Εβρο και ο αρθρογραφος αναρωτιέται τι θα γίνει αν πετάξουν πάνω από ξερονήσια...Μάλλον κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τα όρια τις εθνικής μας ξεφτίλας...

    ReplyDelete