11/09/2019

Βουλγαρία: Κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσσίας επικεφαλής, μιας Μ.Κ.Ο...

...στο πλαίσιο ενός σχεδίου που ανέφερε ότι στόχευε να αποσπάσει τη Βουλγαρία από τους δυτικούς συμμάχους και να τη στρέψει προς τη Μόσχα.

Η Εισαγγελία ανέφερε ότι ο 50χρονος Νικολάι Μαλινόφ , επικεφαλής του Εθνικού Κινήματος Ρωσόφιλων, εργάστηκε στο ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, το οποίο διοικούνταν κυρίως από πρώην αξιωματούχους των Υπηρεσιών Εξωτερικών Πληροφοριών, καθώς και σε μια ΜΚΟ με την ονομασία «Double-Headed Eagle» από το 2010. Ο Νικολάι Μαλινόφ, κατηγορήθηκε ότι εντάχθηκε στην υπηρεσία ξένων οργανώσεων για να εργασθεί ως κατάσκοπος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Ιβάν Γκεσέφ στους δημοσιογράφους. Ο Μαλινόφ έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά έχει απαγορευτεί η έξοδός του από τη χώρα, δήλωσε ο κύριος εισαγγελέας, Σοτίρ Τσατσάροφ.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι βρήκαν ένα έγγραφο στη ρωσική γλώσσα που προετοίμαζε ο Μαλινόφ, στο οποίο μιλούσε για «τον αναγκαίο γεωπολιτικό επαναπροσανατολισμό της Βουλγαρίας». Το κείμενο περιγράφει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πλήρη αναθεώρηση του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Βουλγαρίας μακριά από τη Δύση, προς τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Γκέσεφ. Οι εισαγγελείς δεν δήλωσαν πότε γράφηκε το έγγραφο. Ο σχεδιασμός του Μαλινόφ προέβλεπε τη δημιουργία ιστοτόπων στο Διαδίκτυο, τηλεοπτικό κανάλι, ομάδα επιρροής και προβληματισμού και πολιτικό κόμμα για να ενθαρρύνει τους Βουλγάρους να διαμορφώσουν πιο θετικές απόψεις για τη Ρωσία με βάση τις κοινές σλαβικές παραδόσεις και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΛΔ ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ή ΜΙΛΑ ή ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ; ΔΛΔ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΦΙΛΟΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ή ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΟΦΟΒΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟΚΤΑ ΗΛΙΘΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. 

No comments :

Post a Comment