20/08/2019

Ρωσικά Su-35 κυνήγησαν τουρκικά F-16 στη Συρία - Τσαβούσογλου: "Η Συρία να σταματήσει να παίζει με την φωτιά"

«Ρωσικά μαχητικά Su-35 κάλυψαν την συριακή αεροπορία που έπληττε από αέρος τους αντάρτες στην Χαν Σεϊχούν λόγω τουρκικών απειλών», ανέφερε πηγή. Τα Ρωσικά μαχητικά Su-35 που απογειώθηκαν από τη βάση του Khmeimim αναχαίτισαν τουρκικά F-16 που πετούσαν πάνω από την περιοχή του Ιντλίμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ρωσικό μέσο. Τα ρωσικά αεροσκάφη εκδίωξαν τα τουρκικά εντός λίγων λεπτών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Φαίνεται πως τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν μετά από πτήση μόλις 30-40 χλμ. εντός του συριακού εναερίου χώρου, γεγονός που, σύμφωνα με τους Ρώσους, υποδηλώνει πως είτε προειδοποιήθηκαν από τα ρωσικά μαχητικά, είτε τα εντόπισαν στα ραντάρ τους. Αργότερα ζεύγος ρωσικών Su-35 εντοπίστηκε στην περιοχή της πόλης Χαν Σεϊχούν την οποία ανακατέλαβαν οι δυνάμεις του Άσαντ τρέποντας σε φυγή αντάρτες και τζιχαντιστές που την κρατούσαν.

Αναλυτές πιστεύουν ότι δεν είναι απίθανο η Τουρκία να προσπαθήσει να πλήξει τις συριακές θέσεις στην Χαν Σεϊχούν καθώς διαφορετικά οι φίλα προσκείμενοι στην Άγκυρα αντάρτες θα περικυκλωθούν.

https://www.defence-point.gr/news/rosika-su-35-kynigisan-toyrkika-f-16-sti-syria-chontrainei-to-paichnidi

Προειδοποίηση στην Συρία ότι θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σύρραξης εάν επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις που υπηρετούν στην επαρχία Ιντλίμπ έστειλε η Τουρκία.Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα πράξει οτιδήποτε είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσει τα στρατεύματά της και κάλεσε το καθεστώς Άσαντ στην Δαμασκό να «μην παίζει με την φωτιά», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Η δήλωση Τσαβούσογλου έρχεται μία ημέρα αφότου οχηματοπομπή του τουρκικού στρατού έγινε στόχος βομβαρδισμού ενώ κινούνταν πως ένα από παρατηρητήρια που εγκαθιδρύθηκαν στην Ιντλίμπ μετά την περσινή ρωσο-τουρκική συμφωνία για διατήρηση της άτυπης εκεχειρίας στην επαρχία. Η τουρκική πλευρά απέδωσε την ευθύνη στην Δαμασκό και κατήγγειλε πως πρόκειται για ευθεία παραβίαση της συμφωνίας.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment