22/08/2019

Νέα δυναμική και άριστες προοπτικές για εφεδρεία και εθνοφυλακή

Το θέμα της εφεδρείας και της εθνοφυλακής, αναπόσπαστα κομμάτια του ενεργού στρατού, απασχολούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Ήδη το θέμα έχει τεθεί προ των πυλών και μέσα στο Φθινόπωρο θα προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες σε νομικό επίπεδο. Το σχέδιο για την εθνοφυλακή περιλαμβάνει διαρκή σύσφιξη δεσμών των Ταγμάτων Εθνοφυλακής με τους σχηματισμούς που ανήκουν και εντάσσονται σε επιχειρησιακό επίπεδο με πλειάδα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Στόχος είναι η συγκρότηση μονάδων επιφορτισμένες με καθήκοντα πολιτικής προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας έναντι πάσης φύσεως απειλών. Για πρώτη φορά γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να συγκροτηθούν Τάγματα ειδικών ρόλων και σκοπού όπως Μηχανικού, Πληροφοριών και Υγειονομικού. Η συγκρότηση ειδικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής ξεκινά πιλοτικά από την Αττική και σταδιακά διευρύνεται και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας.

Στην Αττική για πρώτη φορά συγκροτούνται Τάγματα Εθνοφυλακής εκ των οποίων:
  • Τάγμα Μηχανικού: Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη ατόμων με ειδικές ικανότητες όπως χειρισμού βαρέων μηχανημάτων, την ύπαρξη ειδικών μηχανημάτων και χωματουργικών μέσων που χρησιμοποιούνται από συμπολίτες μας
  • Τάγμα Πληροφοριών: Θα ενταχθούν άτομα με πολύ συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις όπως πληροφορικής, επικοινωνιών και διαβιβάσεων. Η συγκρότηση Τάγματος Πληροφοριών και Πληροφορικής γίνεται πάνω στα Ισραηλινά πρότυπα και είναι η μεγαλύτερη καινοτομία του παρόντος σχεδίου.
  • Τάγμα Υγειονομικού: Θα αξιοποιηθούν πολίτες από τον χώρο της νοσηλείας, φροντίδας και περίθαλψης επαγγελματιών του χώρου της Υγείας.
  • Τάγμα Εθνοφυλακής: Αντίστοιχο μονάδων των Νησιών και της Θράκης.  
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΑΘΡΟ ΕΔΩ: https://defencereview.gr/nea-dynamiki-kai-aristes-prooptikes-g/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:  https://defencereview.gr/apokleistiko-ayto-einai-to-schedio-gia/

No comments :

Post a Comment