24/07/2019

W.P: "Η Huawei βοήθησε μυστικά τη Βόρεια Κορέα να φτιάξει ασύρματο δίκτυο"

Ο κινεζικός κολοσσός Huawei βοήθησε μυστικά την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να φτιάξει και να διατηρήσει το ασύρματο δίκτυο που χρησιμοποιεί για εμπορική χρήση, αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη έγγραφα που έχει στη διάθεσή της και άτομα με γνώση πάνω στο θέμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Huawei συνεργάστηκε με μια άλλη κινεζική κρατική εταιρεία, την Panda International Information Technology Co. Ltd., σε μια σειρά προγραμμάτων στη χώρα, σε βάθος τουλάχιστον οκτώ ετών. Όπως αναφέρεται, η συνεργασία αυτή προκύπτει από μια σειρά εγγράφων για παραγγελίες, συμβόλαια και spreadsheets που βρίσκονταν σε βάση δεδομένων με στοιχεία για τις δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο. Η επιλογή αυτή κατέστησε δύσκολο τον εντοπισμό της εμπλοκής της Huawei, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα. Τα έγγραφα αυτά έφτασαν στα χέρια της Washington Post από πρώην εργαζόμενο της κινεζικής εταιρείας, που θεώρησε πως οι πληροφορίες αυτές είναι προς το δημόσιο συμφέρον και μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας. Επίσης, άλλες δύο- επίσης ανώνυμες- πηγές παρείχαν δύο επιπλέον σετ εγγράφων, επιθυμώντας τη δημοσιοποίησή τους.

Η Washington Post θέτει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η Huawei, που χρησιμοποιούσε αμερικανική τεχνολογία στις συσκευές και τον εξοπλισμό της, παραβίασε κανονισμούς ελέγχου εξαγωγών από τις ΗΠΑ για να στείλει εξοπλισμό στη Βόρεια Κορέα, σε βάρος της οποίας είναι σε ισχύ εκτενείς διεθνείς κυρώσεις για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το οποίο δεν προέβη σε σχόλια, πραγματοποιεί έρευνες πάνω στις πιθανές σχέσεις της Huawei με τη Βόρεια Κορέα από το 2016, ωστόσο δεν έχει συνδέσει ποτέ επίσημα την κινεζική εταιρεία με την χώρα. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει η Washington Post, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Από πλευράς της, η Huawei τονίζει πως δεν έχει επιχειρηματική παρουσία στη Βόρεια Κορέα- ωστόσο, όπως τόνισε η αμερικανική εφημερίδα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Τζο Κέλι, αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων και το αν η Huawei είχε δραστηριότητα εκεί στο παρελθόν, άμεσα ή έμμεσα. Δεν αμφισβήτησε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των εγγράφων

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Anonymous25/7/19 01:07

    Ισχυει οτι πισω απο την Huawei κρυβονται εκτος απο κινεζικα και ιαπωνικα και νοτιοκορεατικα συμφεροντα;
    Εχετε ακουσει για το "δογμα" του πανασιατισμου; Απο ειρηνικο μεχρι διωρυγα του σουεζ..;
    Μηπως γι΄αυτο θα κοπει η Ρωσσια στα δυο;

    Μίνως

    ReplyDelete
  2. Huawei = ΚΙΝΑ +ΚΟΡΕΑ(ΟΛΗ) + ΤΑΙΒΑΝ

    ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΣΜΟΣ = ΠΑΝ-ΣΙΝΙΣΜΟΣ δλδ ΚΙΝΑ-ΚΟΡΕΑ(ΟΛΗ) ΤΑΙΒΑΝ -ΜΟΓΓΟΛΙΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ -ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ -ΤΑΖΚΙΚΙΣΤΑΝ -ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ) ΠΛΗΝ ΙΑΠΩΝΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ (ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ . ΦΥΣΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΑΥΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ. (ΤΟΥΡΑΝΟΥΣ).

    ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ "ΣΠΟΡΑ" ΤΟΥΣ, ΔΛΔ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕ ΜΕΙΚΤΗ ΙΝΔΟ-ΣΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ . ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ.

    ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ... ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ , ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΕΖ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΩΚΕΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ, ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ "ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ. ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ (ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ) ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ (ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ) ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΙΣ ΗΠΑ.

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ. (ΔΙΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ) ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΑ . ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΩΣ "ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ , ΟΠΩΣ ΗΛΕΓΧΑΝ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ (ΘΙΒΕΤ-ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ -ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ -ΚΟΝΓΚ . ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Ν.ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ , ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΠΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΙΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΙΑΡΥΧΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ -ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΥΝΟΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΑΝΩΝ -ΜΟΓΓΟΛΩΝ.

    ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ , ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΧΑΡΤΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΛΙΩΝ) ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous25/7/19 18:30

    Κατι μου λεει οτι στο τελος οι ιαπωνες θα συνεργαστουν με τους κινεζους αν και οποτε γινει ΓΠΠ και ειδικα αν εχει φυλετικο χαρακτηρα. Παντως, οσοι δυτικοι-λευκοι ζουν και εργαζονται σε κινα και αλλες συμμαχικες χωρες σ' αυτην, μαλλον ειναι χαμενοι απο χερι.

    Μίνως

    ReplyDelete