16/07/2019

Kρατικές υποκλοπές: Περίπου 40% αύξηση, το 2018, από τα συστήματα της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ

Η αύξηση των κρατικών υποκλοπών προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών που παραδίδεται στη νέα Κυβέρνηση. Aπό τις «επίσημες» παρακολουθήσεις, οι περισσότερες (με τη μεγαλύτερη αύξηση) είναι αυτές που γίνονται χωρίς αιτιολόγηση, με επίκληση θέματα εθνικής-κρατικής ασφάλειας με ένα απλό έγγραφο ενός εισαγγελέα. Προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά γιατί γίνονταν αυτές οι μυστικές παρακολουθήσεις, αφού ούτε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας ήταν σε εξέλιξη, ούτε απαγωγές ή σοβαρές εγκληματικές επιθέσεις που να χρειάζονταν έκτακτες δικαστικές άδειες για υποκλοπές. Γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες ότι αφορούσαν παρακολουθήσεις για άγνωστους σκοπούς, ίσως και πολιτικούς.

Το 2017, η ΑΔΑΕ είχε καταγράψει 7.182 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν άρση απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφαλείας. Πρόκειται για υποκλοπές που γίνονται με ταχύρρυθμες διαδικασίες μόνο με μια διάταξη εισαγγελέα για λόγους κατασκοπείας, δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και σε περιπτώσεις όπου οι Αρχές «βιάζονται» να εξιχνιάσουν υποθέσεις απαγωγών, σε καταδιώξεις επικίνδυνων κακοποιών κ.λπ. Ακόμη το 2017 είχαν εκδοθεί 3.194 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων για τη διακρίβωση εγκλημάτων όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση, η ληστεία, η έκρηξη, η κατοχή εκρηκτικών υλών, η πλαστογραφία, η διακεκριμένη κλοπή, ο εμπρησμός, η αρπαγή, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκβίαση, το οργανωμένο έγκλημα, τα εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο περί ναρκωτικών κ.ά. Δηλαδή το σύνολο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με βουλεύματα και διατάξεις το 2017 ήταν 10.376 άρσεις απορρήτου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του 2018 το σύνολο των αιτημάτων για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έφτασε, συνολικά, στις 14.513, σε ένα πρωτοφανές ρεκόρ όλων των εποχών. Και από αυτές οι 11.113 άρσεις απορρήτου έχουν γίνει με τη διαδικασία εξπρές – με μικρά περιθώρια ελέγχου – των εισαγγελικών διατάξεων με επίκληση την εθνική ασφάλεια. Ακόμα, οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών υποκλοπών για τον περιορισμό του εγκλήματος ήταν της τάξης των 3.400, που επίσης είναι ρεκόρ όλων των εποχών. Δηλαδή, πιο απλά, για λόγους κατασκοπείας και ειδικών συνθηκών εμφανίζεται να γίνονταν περίπου το 2018 τριπλάσιες υποκλοπές απ’ ό,τι για τις εγκληματικές επιθέσεις!

«Αν υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 100 δολοφονίες, 75.000 διαρρήξεις και κλοπές, 5.000 ληστρικές επιθέσεις και 10.000 υποθέσεις ναρκωτικών κ.λπ. με 3.400 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, πώς εξηγείται να υπάρχουν περισσότερες από 11.100 τηλεφωνικές υποκλοπές για υποθέσεις ελληνικής ή διεθνούς τρομοκρατίας, πολέμου διπλωματών κ.λπ.;» είναι από τα ερωτήματα που θέτουν αξιωματικοί για να συνεχίσουν: «Μάλιστα, το 2018 υπήρξαν μόνο 3-4 ένοπλες επιθέσεις (η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, η έκρηξη βόμβας στη εκκλησία του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι κ.λπ.) που να δικαιολογούν τέτοια έξαρση τηλεφωνικών υποκλοπών. Ούτε υποθέσεις δράσης αναρχικών έχουν αναδειχθεί, ούτε συντάχθηκε κάποια εκτεταμένη δικογραφία σε βάρος του «Ρουβίκωνα», ούτε έχει διαπιστωθεί ότι τη χώρα μας κατακλύζουν… χιλιάδες κατάσκοποι ώστε να δικαιολογεί αυτό τον τεράστιο αριθμό υποκλοπών για λόγους εθνικής ασφαλείας. Προκαλούνται τεράστια ερωτηματικά για τον λόγο που έχουν γίνει αυτές οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και ποιοι ήταν ο στόχος των υποκλοπών. Καθώς, επίσης, και ποια ήταν η πραγματική αιτία που πέρυσι αυξήθηκαν κατά 40% οι κρατικοί «κοριοί»».

Σημειώνεται ότι οι κρατικές αρχές – η ΕΥΠ, η Διεύθυνση Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία – διαθέτουν τρία μεγάλα συστήματα επισυνδέσεων με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τα δύο από αυτά στεγάζονται στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ το τρίτο, της ΔΙΔΑΠ, σε κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στο Περιστέρι. ] Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν καταγγελίες ότι γινόταν κατάχρηση τηλεφωνικών υποκλοπών με πρόσχημα το «κυνήγι της διαφθοράς» ή τον πόλεμο των συμφερόντων. Ομως φαίνεται εκεί να υπήρχε μία «μαύρη τρύπα» για τον τρόπο που ξεκινούν αυτές οι υποκλοπές. Κάτι που φάνηκε και από πρόσφατες δικογραφίες που έγιναν από την ΕΥΠ όπου υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων χωρίς σαφή αιτιολογία και στόχευση, ενώ πολλές φορές επιχειρείται να υπάρξουν μεταχρονολογημένες δικαστικές αποφάσεις για να αιτιολογηθούν.

Στην προηγούμενη έκθεση της ΑΔΑΕ υπήρχαν αναφορές σε επτά ελέγχους που έγιναν στα τρία κρατικά συστήματα υποκλοπών και φαίνεται να υπήρξαν ύποπτα ευρήματα. Χωρίς ωστόσο να μνημονεύεται τι αφορούσαν αυτές οι επισημάνσεις και ποιες ήταν οι ύποπτες ενδείξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα, ανακαλύφθηκε ότι χειριστές συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ δεν εφάρμοζαν την περιβόητη «Πολιτική Ασφαλείας» που αφορά την πρόσβαση στο σύστημα νομίμων συνακροάσεων και εξασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Ακόμη, δεν τηρούσαν αρχεία για την παρακολούθηση ή κρατούν παρανόμως και για αγνώστους λόγους τηλεφωνικές συνομιλίες που θα έπρεπε να είχε καταστρέψει προ πολλού με βάση τη νομοθεσία για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, έχουν γίνει μερικές «μικροδιορθώσεις». Ομως ενώ η ΑΔΑΕ ζητεί να γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος στις κρατικές υποκλοπές και να εξετάζει την ουσία των αιτημάτων που υποβάλλονται στους εισαγγελείς για τις «γρήγορες» παρακολουθήσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει προωθηθεί. Μόλις προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος στην αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που ελέγχει τα ζητήματα των υποκλοπών, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο που αυτή η θέση ήταν κενή. Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστο Ράμμο, που καλείται να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει κυρίως με τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» όπως αναφέρονται.

https://www.lykavitos.gr/o-megalos-adelfos-tou-syriza-parakol/

7 comments :

  1. Anonymous16/7/19 11:12

    Άρα από το άρθρο προκύπτει οτι η εκαστοτε πολιτική εξουσία της χώρας εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες ασφάλειας για τα δικά της ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα ;
    Αν ισχυει αυτο θα προβεί και η ΝΔ σε ίδιου είδους εκμετάλλευσης έναντι πολιτικών της αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ ;

    Βλάχος

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ...ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ, ΛΟΓΟ ΔΕ. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.
      ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ Η "ΙΣΧΥΣ" ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΔΟΥΛΗΔΕΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΝΟΧΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΜΕ ΟΙΣΤΡΟ.
      ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΙΩΣ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
      ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΚΕΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ.
      ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΗΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

      Delete
    2. Anonymous16/7/19 14:18

      Η ελληνική Δημοκρατία επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία της δημοκρατίας, της κοινωνίας κλπ. ως προς την αντιμετώπιση του Εθνικισμού. Και έχουν κάθε δίκαιο να το κάνουν από την στιγμή που είμεθα οι απόλυτοι εχθροί αυτού του συστήματος και οτιδήποτε αυτό εκπροσωπεί. Η δε εχθρική αντιμετώπιση του εθνικισμού γίνεται αποδεκτή από το μεγάλο πλήθος της κοινωνίας - όχι μόνο στην Ελλάδα - διότι ο εθνικισμός σε αντίθεση με την αριστερά δεν έχει ηθικό άλλοθι. Ο εθνικισμός σύμφωνα με την επικρατούσα ερμηνεία στρέφεται έναντι ανθρώπων διαφορετικών απόψεων και διαφορετικών εθνικών και φυλετικών καταγωγών. Ενώ η αριστερά στρέφεται κατά θεωριών, πολιτικών συστημάτων, ιδεολογιών, της κοινωνικής αδικίας κλπ. Αυτές οι ερμηνείες τουλάχιστον επικρατούν στην κοινωνία ασχέτως αν εμείς συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Από την στιγμή που το πλήθος του ελληνικού λαού εμπνέεται από δημοκρατικές, αριστερές/δεξιές, χριστιανικές και όποιες άλλες θεωρίες που μας κοπάνησαν οι Εβραίοι και τα δυτικοευρωπαϊκά σκυλάκια τους, μην περιμένει κανείς να ξυπνήσει ο εθνικιστικό ζήλος στον μέσο Νεοέλληνα.

      Βλάχος

      Delete
    3. Και έχουν κάθε δίκαιο να το κάνουν από την στιγμή που είμεθα οι απόλυτοι εχθροί αυτού του συστήματος και οτιδήποτε αυτό εκπροσωπεί.

      ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΜΕ ΟΙΣΤΡΟ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕΤ ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΕΩΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΩΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΗΟΚΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.
      ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. (ΙΣΟΝΟΜΙΑ). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.
      ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΙΣΧΥΡΩΣ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΔΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ (ή ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΟΜΟΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΙΧΑΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΒΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΦΩΝΩΝ. Η ΠΑΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.
      ΣΑΦΩΣ ΛΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΩΣ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. ΑΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.

      Delete
    4. Anonymous16/7/19 15:39

      Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει από άποψη επιβίωσης. Εμείς είμαστε αναγνωρισμένη απειλή για το υπάρχον σύστημα, άρα έχει το δικαίωμα να μας πολεμήσει αν θέλει να επιβιώσει. Όχι, η δημοκρατία δεν σημαίνει απόλυτη ελευθερία απόψεων. Κανένα σύστημα ποτέ στη παγκόσμια ιστορία δεν ανέχτηκε όλες τις απόψεις , όσο ελεύθερο και ήταν. Η ελευθερία της έκφρασης διαφορετικών απόψεων δεν συμπεριλαμβάνει απόψεις όπως οι δικές μας, οι οποίες στέκονται αντίθετα σε ολόκληρο το υπάρχον αξιακό σύστημα. Εμείς ως εθνικιστές, στο δικό μας καθεστώς θα ανεχόμασταν διαφορετικές απόψεις ; Διαφορετικές υπό την άποψη ότι κινούνται εκτός του δικού μας αξιακού συστήματος. Η απάντηση είναι πως όχι δεν θα τις ανεχόμασταν. Θα είμαστε πολύ πιο άδικοι από το υπάρχον δημοκρατικό σύστημα και θα πολεμάμε με πολύ πιο ανελέητες μεθόδους τους εχθρούς μας από ότι μας πολεμούν οι δημοκράτες.

      Ως προς το γιατί το υπάρχον ελληνικό δημοκρατικό σύστημα δεν πολεμάει του κομουνιστές, είναι το μόνο σημείο που θα συμφωνήσω μαζί σου. Εδώ εμφανίζεται η ισχυρή επιρροή του κομουνιστικού δακτύλου στην ελληνική Δημοκρατία. Αλλά και πάλι, δεν είναι μόνο μια ιδιαιτερότητα της ελληνικής δημοκρατίας η επιρροή αυτή.
      Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζεται η αριστερή επιρροή στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, οχι βέβαια τόσο ακραία όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά το φαινόμενο υπάρχει. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία από την επιβολή της διέθετε πάντοτε μια κλίση προς την αριστερά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι 'καθαροί' και 'ουδέτεροι' δημοκράτες στον εμφύλιο πόλεμο της Ισπανίας συντάχθηκαν με το πλευρό των αριστερών και κομουνιστών.

      Βλάχος

      Delete
    5. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΟΧΙ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΑΠΟΨΕΩΝ. ΑΠΟΛΥΤΗ.

      "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ. Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ , Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ, Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ , Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΩΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΝΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΤΗΡΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΗΜΟΥ.

      ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΟ. ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ. ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ , ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ(ΕΣ). ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΡΑΧΥΒΙΟΣ. Η ΠΕΙΘΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΚΟΙΝΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ή ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΩ.

      Delete
  2. https://intelnews.org/2019/07/16/01-2589/

    ReplyDelete