22/07/2019

Ο Βορίδης επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο: "Είναι η έμπρακτη συγγνώμη μου"

Μετά τις διευκρινιστικές του δηλώσεις για τα όσα έχει πει στο παρελθόν εναντίον των Εβραίων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους από τη διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας, και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ξανά την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού. Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Μουσείου, λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο», εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του γι' αυτή την επίσκεψη. «Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτορ Ελιέζερ.

Ως στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην ανάδειξη «της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς τους παρουσίας στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων» σχολίασε την παρουσία του στο Μουσείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το μουσείο, ενθαρρύνοντας παράλληλα όλους να το επισκεφθούν.

H πλήρης ανακοίνωση του κ. Βορίδη:
«Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό. Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων».

https://www.iefimerida.gr/politiki/o-boridis-episkefthike-ebraiko-moyseio-emprakti-syggnomi

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. 6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ. ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΖΑΝ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟ) ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.
ΟΜΟΙΩΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑ...
Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ...

8 comments :

  1. Anonymous22/7/19 18:36

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ReplyDelete
  2. ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΧΑΧΑΧΑ.
    https://www.youtube.com/watch?v=X73gXXFPu1I

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/7/19 19:37

    δλδ δεν παιζει με την καμια να λεει ψεματα για να τους ριξει σταχτη στα ματια;;; πως ειναι δυνατον να αλλαξε τις ιδεες του ετσι απλα;;; ο αδωνις ηθελε να τον γραψει η ιστορια, το ελεγε μεχρι και στο ποιημα που εγραψε, αυτο δε σημαινει οτι αλλαξε ολη την κοσμοθεωρηση του


    https://afmarx.files.wordpress.com/2014/01/parafernalia.jpg
    «Και ιδού, ο ιστορικός Άδωνις. Στο ποίημα «Ιστορία, η μόνη αμαρτία μου»

    (…)

    Μελέτησα την Ιστορίαν
    Σπούδασα την Ιστορίαν
    Δίδαξα την Ιστορίαν
    Διδάχτηκα από την Ιστορίαν
    Αγάπησα την Ιστορίαν
    Μόνη μου φιλοδοξία παιδιόθεν
    να «γράψω» Ιστορίαν.
    Και να με γράψει και η Ιστορία…
    εις τας δέλτους της.

    ReplyDelete
  4. "Δεν παιζει με την καμμια να λεει ψεμματα ;"

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ "μακρόχρονη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων".

    ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ Ο ΟΠΟΙΣΗΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ . ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous22/7/19 22:07

    Έλεος! Καλές οι φιλίες, αλλά, αν δεν μπορείτε να δείτε ότι ο τύπος είναι ένας κλασικός προδότης και τίποτα παραπάνω, τότε οι προσωπικές σχέσεις αλλοιώνουν την κρίση σας. Δηλαδή, τι είδους πατριώτης είναι αυτός που δέχεται να λέει ψέμματα, υπέρ των εχθρών του, ώστε να τους δίνει δικαίωμα να χλευάζουν τις ιδέες του και τους υπόλοιπους μη προσκυνημένους. Και για ποιο σκοπό, στο τέλος, να το κάνει, αν όχι για να ωφεληθεί ο ίδιος; Δηλαδή, είναι ο χειρότερος προδότης, γιατί δεν το κάνει από ανάγκη, αλλά από απληστία. Λες και τόσα που έχει φάει ως πολιτικός δεν του φτάνουν.

    Ίσως, βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, αν πάψει να είναι πολιτικός, τότε θα έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα. Ότι πέρα από τη λειτουργία που του υπαγορεύουν τα αφεντικά του δεν έχει καμία άλλη χρησιμότητα. Ένα βάρος κι αυτός της γης.

    ReplyDelete
  6. Anonymous23/7/19 12:08

    http://sxolianews.blogspot.com/2019/07/blog-post_62.html

    ReplyDelete
  7. Anonymous23/7/19 19:10

    https://www.zougla.gr/politiki/article/paretisi-stelexous-apo-tin-eliniki-lisi-me-exmes

    διάβαζα την επιστολή του Ανδρεα Θεοδωροπουλου που εστειλε στο μπεελοπουλο. καλα μιλαμε εμεινα αφωνος. για να κανεις κομμα σημερα πρεπει να εισαι ετοιμος να περασεις κολαση. αναρχικοι πανε "τυχαια" και κανουν καταληψεις εκει που πας να μιλησεις. δικηγορικοι συμβουλοι σε μηνυουν επειδη ΜΕΛΟΣ του κομματος σου συμβουλευουν νομικα αλλο ΜΕΛΟΣ. μιλαμε για ανελεητο πολεμο. εχω τωρα μερικα χρονια που τρεχω στο μυαλο μου μια προσομοιωση του τι θα επρεπε να γινει αν καποιος τιμιος εθνικιστης/πατριωτης εφτιαχνε κομμα και κατεβαινε με ολες τις λεπτομερειες στο μυαλο μου εντελως ρεαλιστικα, αλλα βλεπω οτι ο χωρος ειναι βοθρος απο πρακτορισκους, γκεμπελισκους, σαμποτερ, αρχηγισκους, σαλταρισμενους, εμμονικους, απληστους, αναξιοκρατια και δαιδαλωδεις διαδικασιες που δεν εχουν και πολυ νοημα.. τρελα πραματα. οτι και να κανεις βγαινεις χαμενος ακομα και αγνος να εισαι. πολυ πικρα

    διαβαζα και για τον ελληνα ιδιοφυη που του εκλεψαν τη παντεντα και λυπηθηκα πολυ.. εχουμε τετοια υπερμυαλα αναμεσα μας αλλα δεν μαθαινουμε ποτε για αυτους, εγω πρωτη φορα τωρα εμαθα τυχαια. δεν μας αφηνουνε να προκοψουμε ποτε.. καπως ετσι ο απλος ανθρωπος σαν εμενα με αυτα που βλεπει, με ολη αυτη την αδικια γινεται τρομοκρατης και παει και τιναζει με πραξεις τυφλης βιας τον πρωτο τυχοντα της δοσιλογης κυβερνησης..
    https://www.youtube.com/watch?v=DG-w3VuYb7o

    ReplyDelete
  8. 23/7/19 19:10

    ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ , ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ , ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΑΗΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ , ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΤΟΜΑ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.

    Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΔΟΛΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ "ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ" ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ "ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΠΑΙΞΕΙ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ.

    ΜΥΞΟΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Κ.Λ.Π ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ "ΠΑΙΚΤΩΝ" - "ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ".

    Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ). ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

    ReplyDelete