21/07/2019

Ο Μανωλάς πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Τον στρατηγό εν αποστρατεία Χρίστο Μανωλά (βιογραφικό) επέλεξε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, αν και για τη θέση προαλείφονταν ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τη νέα κυβέρνηση αποφασίστηκε ο διορισμός του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά επίσης και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η θέσπιση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC).

Ο Χρίστος Μανωλάς, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς είχε συγκρουστεί με τον Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα την αποστρατεία του, ενώ είχε αντιπάθειες και στις τάξεις των συναδέλφων του. Ο κ. Μανώλας είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με την ακροδεξιά, όπως αυτή εκφραζόταν δια του αντιστράτηγου Φράγκου Φραγούλη, χωρίς ωστόσο να έχει ποτέ ειπωθεί κάτι περισσότερο. Σε επίπεδο εμπειρίας, ο κ. Μανωλάς έχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή εμπειρία και μικρότερη θητεία σε επιτελικές θέσεις και στο εξωτερικό συγκριτικά με άλλους ανθυποψηφίους του, διαθέτει όμως στοιχειώδη διπλωματική εμπειρία από το ΝΑΤΟ, όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.Ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας γνωρίζει πολύ τα Βαλκάνια και τις ισορροπίες στην περιοχή, ενώ μιλά σερβοκροατικά, αγγλικά, Βουλγάρικα, ιταλικά και ισπανικά.

https://www.crisismonitor.gr/2019/07/20/o-manolas-protos-symvoylos-ethnikis-asfaleias/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑ, Ανχη (ε.α ): https://www.militaire.gr/quot-sotires-fostires-kai-to-koympi-toy-kim-quot-sto-ypetha-kai-sto-ypoyrgeio-prostasias-toy-politi/

No comments :

Post a Comment