09/06/2019

Αλβανία: Ο Δήμος Τιράνων ονομάζει νέα πλατεία ως «Τσαμουριά» - Nαυτική άσκηση μεταξύ Καραμπουρούν και Σάσωνα

«Την παραμονή της 75ης επετείου της ελληνικής γενοκτονίας των τσάμηδων, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τιράνων, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Εριόν Βελιάι, αποφασίστηκε η πλατεία στη νέα λεωφόρο να πάρει το όνομα «Τσαμουριά»/ "Chameria"», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα. Επισημαίνεται ότι συνεργάτης του Δημάρχου Τιράνων είναι η Βιόλτσα Μπράχο, πρώην μεγαλοστέλεχος του Σπετίμ Ιντρίζι του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, που έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Ράμα και έχει αναδειχθεί ως αντιδήμαρχος στα Τίρανα. Η ελληνική μειονότητα θεωρεί ότι η απόφαση είναι επίθεση κατά του ελληνισμού, προσβάλλει την ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στους ναζιστές και τους συνεργάτες τους.

Ο Βελιάι δήλωσε κατά την υποβολή της πρότασης αυτής: «Αυτή ήταν (προεκλογική) υπόσχεσή μας και ως εκ τούτου προτείνω να συμπεριληφθεί αυτή η πρωτοβουλία στην ημερήσια διάταξη και ζητώ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να την ψηφίσουν», είπε χαρακτηριστικά ενώ δείχνει να προεξοφλά χρέος προς τους Αλβανοτσάμηδες ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.
Η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπερψήφιση της πρότασης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ψηφοφορία αυτής της πρωτοβουλίας μας τιμά όλους, τιμά μια κοινότητα που σφαγιάστηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν Αλβανοί»…

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ανακοίνωσε την επιτυχή διεξαγωγή περιορισμένης ναυτικής άσκησης στην θαλάσσια περιοχή Βετουλόρε ανοικτά της χερσονήσου Καραμπουρούν που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 2019. Μία ημέρα πριν από την άσκηση τα πολεμικά πλοία της Αλβανίας αγκυροβόλησαν στη ναυτική βάση της νήσου Σαζάν (Σάσων). Το υπουργείο σημειώνει την επιτυχή επικοινωνία με τα διαβαθμισμένα μέσα επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχουσών πλοίων και με όλους τους επίγειους ραδιοσταθμούς. Στην άσκηση συμμετείχαν δύο ομάδες περιπολικών σκαφών. Στην πρώτη ομάδα ήταν τα σκάφη P - 132 “Oriku” και P-131 “Iliria”, καθώς και τα P - 02 "Mati", P - 116 "Bora" και P - 117 "Shiroka". Η δεύτερη ομάδα περιελάμβανε τα πλοία P - 118 “Briza” και P-133 “Lissus”. Έγινε πυροδότηση πυροβόλων κατά υποτιθέμενων στόχων. Συμπερασματικά, πραγματοποιήθηκε ανάλυση των βολών και αντλήθηκαν διδάγματα, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ (ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΚΑΙΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΑΥΤΑ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΑΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΩΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ; 

No comments :

Post a Comment