25/06/2019

Hackers παραβίασαν τα συστήματα περισσοτέρων των 12 εταιρειών τηλεπικοινωνίας

Αποτέλεσμα; Έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό προσωπικών καθώς και εταιρικών δεδομένων, σύμφωνα με ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Cybereason. Οι ερευνητές ασφαλείας, οι οποίοι συνεργάζονται με ΗΠΑ-Ισραήλ, δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι έθεσαν σε κίνδυνο εταιρείες σε περισσότερες από 30 χώρες. Ο κύριος στόχος αυτής της κατασκοπείας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με άτομα που εργάζονται στην κυβέρνηση, την επιβολή του νόμου και την πολιτική. Η ομάδα συνδέεται με μια κινεζική εκστρατεία κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι hackers ήταν παρόμοια με άλλες επιθέσεις που διεξήγαγε το Πεκίνο, αλλά η χώρα αρνήθηκε την συμμετοχή σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Ο Lior Div, διευθύνων σύμβουλος του Cybereason ανέφερε ότι «Αυτό το υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας δεν αποτελεί δουλειά μιας hacking ομάδας. Μόνο μια κυβέρνηση έχει ικανότητες που μπορούν να κάνουν αυτό το είδος επίθεσης». Η εταιρεία δεν ονόμασε τα δίκτυα, μόνο ότι μερικοί είναι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών, ενώ οι μικρότερες εταιρείες βρίσκονται σε «μοναδικές και ενδιαφέρουσες» τοποθεσίες, πιθανώς αποτελώντας στρατηγικό στόχο για τους hackers. H Cybereason δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει «ρευστή» και συνεχίζεται. Η εταιρεία επίσης δεν ονομάτισε τα στοχευμένα πρόσωπα. «Ξεκινήσαμε και στη συνέχεια σταμάτησα», δήλωσε ο Div, όταν η εταιρεία συνειδητοποίησε την ευαισθησία και τη βαρύτητα της επίθεσης των hackers. "Προφανώς, έφτιαξαν ένα τέλειο περιβάλλον κατασκοπείας. Επομένως, μπορούν να κλέψουν τις πληροφορίες που τους αρέσουν για τους στόχους που ενδιαφέρονται."

Το θέμα παραμένει σε εξέλιξη.

https://www.secnews.gr/184187/hackers-paraviasan-systimata-etaireion-tilepikoinonias/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Hackers using telecoms like 'global spy system'

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ  ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ. ΚΟΙΝΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟ. ΟΜΟΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ. Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ.

No comments :

Post a Comment