07/06/2019

Οι Τούρκοι πιλότοι των F-35 έχουν προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου για να φύγουν από τις ΗΠΑ - Κανονικά θα προχωρήσει η εκπαίδευση των Τούρκων μηχανικών

Η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 Lightning II θα ανασταλεί από τις 31 Ιουλίου 2019. Στις 6 Ιουνίου 2019, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Patrick Shanahan υπέβαλε επιστολή στον υπουργό άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar ότι οι πιλότοι της THK – τουρκικής αεροπορίας που παρακολουθούν (-σαν) επί του παρόντος την εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-35 στη βάση Luke, θα πρέπει να αναχωρήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Σε αυτό το σημείο όλες οι διεθνείς ταξιδιωτικές εντολές θα ακυρωθούν και το προσωπικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα απαγορευθεί να εισέλθει στις βάσεις.Σύμφωνα με το ForeignPolicy.com, στην επιστολή αναφέρεται ότι “42 Τούρκοι εκπαιδευόμενοι στην Luke Air Force Base (Arizona) και στην Eglin Air Force Base (Florida) περιλαμβάνονται σε αυτούς που θα πρέπει να αναχωρήσουν”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη σταματήσει την παράδοση υλικών του F-35 και σχετικού εξοπλισμού στην Τουρκία. Αν τυχόν η Τουρκία αλλάξει γνώμη για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 (το οποίο αναμένεται να φτάσει στο τουρκικό έδαφος το συντομότερο αυτό το μήνα) η εκπαίδευση στα F-35 θα επανέλθει, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Σε κάθε άλλη περίπτωση (πχ αν η Τουρκία λάβει το σύστημα S-400 πριν από τις 31 Ιουλίου 2019), αυτό το “μετρημένο και σκόπιμο” σχέδιο θα “ακυρωθεί”, σύμφωνα με την επιστολή.

https://www.ptisidiastima.com/f-35-turkish-pilots-have-to-leave-up-to-31-july/

H εκπαίδευση των Τούρκων μηχανικών στην αεροπορική βάση Elgin στη Φλόριντα συνεχίζεται, όπως ανέφερε την Τρίτη το DefenceNews. Περίπου 28 από τους 42 Τούρκους πιλότους και μηχανικούς στο Luke και το Eglin θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους πριν από την 31η Ιουλίου, την προθεσμία που έθεσε το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα για την πλήρη αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των S-400, ανέφερε η Defense News. Το υπόλοιπο προσωπικό της Τουρκίας θα αποχωρήσει μέχρι την 31η Ιουλίου σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ την περασμένη εβδομάδα.Ο ταξίαρχος Τόντ Καντέρμπερι «έκοψε» επίσης δύο Τούρκους εκπαιδευτές και τέσσερις σπουδαστές που βρίσκονταν στο Luke την προηγούμενη εβδομάδα, απαγορεύοντας την πρόσβασή τους στο αποκαλούμενο «θησαυροφυλάκιο» όπου βρίσκονται τα κρατικά μυστικά και οι διαβαθμισμένες πληροφορίες, όπως ανέφερε η Foreign Policy.

Δεδομένου ότι οι ξένοι μηχανικοί δεν έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένα δεδομένα, δεν υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες για τους Τούρκους μηχανικούς στην Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Eglin. «Δεν έχουμε καμία ανησυχία για τους τελειόφοιτους φοιτητές που τελειώνουν την εκπαίδευσή τους, καθώς όλα όσα κάνουν εδώ είναι FOUO [μόνο για επίσημη χρήση] και δουλεύουν μόνο με εκπαιδευτικές συσκευές», ανέφερε η Savannah Stephens, υπεύθυνη της 33ης Πτέρυγας Μάχης στο Eglin.Όλοι οι τωρινοί εκπαιδευόμενοι μηχανικοί αεροσκαφών πρόκειται να αποφοιτήσουν στις 24 και τις 27 Ιουλίου. Ητουρκική ομάδα θα αποχωρήσει στις 29 Ιουλίου, δήλωσε η Stephens.

https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/f-35-kanonika-tha-prochorisei-i-ekpaideysi-ton-toyrkon-michanikon/349934/

ΣΧΕΤΙΚΟ: https://doureios.com/nea-prothesmia-ipa-stin-toyrkia-gia-to-f35-endeixeis-enarmoniseos-toyrkias-kai-rosias/

6 comments :

  1. Anonymous7/6/19 21:12

    Γιατί άραγε η προθεσμία δεν είναι η 30η Ιουνίου και είναι η 31η Ιουλίου;
    Έχουν 23 ημέρες που μπορούν να ετοιμαστούν για αναχώρηση, γιατί να μείνουν 54;
    Είναι λίγο περίεργο...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΟΥΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΤΕ; ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ... ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ; ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣ ΤΗΣ; ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous8/6/19 10:45

    Και τα 35άρια θα πάρουν και τα 400άρια! Από την πρώτη στιγμή το λέω, μακάρι να βγω ψεύτης!
    Παρατηρώ στον περίγυρο μου πάντως μία κάποια "αφύπνιση" τελευταία. Ακόμα και οι ποιο μειλίχιες φωνές, αυτές που κάποτε στις συζητήσεις μας με αποκαλούσαν ακραίο και τρελό, έχουν αρχίσει να διαπιστώνουν την κατάληξη που θα έχει ο τόπος μας εν τέλη. Άνθρωποι που κάποτε μιλούσαν περί διεθνών συνθηκών και Ευρώπης που δεν θα αφήσει τους τούρκους να κάνουν τσαμπουκάδες και λοιπά, ομιλούν τώρα πλέον ακόμα και περί της πιθανότητας απώλειας ολόκληρης της μακεδονίας. Το λοιπόν, ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει καταλάβει πλέων, και έχει χωνέψει κιόλας ότι πρώτον την εθνική μας οικονομία δεν την ελέγχουμε καθ οιοδήποτε τρόπο και δεύτερων επέρχεται απώλεια εδαφών.


    12G

    ReplyDelete
  4. Anonymous8/6/19 11:14

    https://defencereview.gr/s-400-i-f-35-to-dilimma-tis-toyrkia-kai-i-geopol/

    ReplyDelete
  5. Anonymous8/6/19 11:32

    https://www.defence-point.gr/news/osa-den-mas-eipan-apo-ti-synantisi-ton-ypoyrgon-amynas-ipa-kai-elladas

    ReplyDelete
  6. 8/6/19 11:32

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ, ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ . ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΑΡΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ; ΚΑΝΕΝΑ-ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΑΛΙ Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΟΥΕΖ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΤΩΝ 12Ν.Μ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΟΖ.
    ΑΡΑ ΠΛΕΟΝ (21ος ΑΙΩΝΑΣ) ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ 18ου-19ου και 20ου, ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΗ ΜΟΝΟΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.

    ReplyDelete