05/06/2019

Κάτι πάει πολύ στραβά...



4 comments :

  1. Anonymous5/6/19 19:28

    Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα σπουδών:

    Α’ Λυκείου: Για πρώτη φορά οι μαθητές της Α’ Λυκείου δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν από την Αρχαία Ιστορία, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Αντιθέτως, η Ιστορία ξεκινάει από το 1880, περιλαμβάνει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ψυχρό Πόλεμο, την άνοδο του καπιταλισμού μέχρι και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται η διδασκαλία τόσο πρόσφατων πολιτικών γεγονότων, καθώς μεταξύ άλλων τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, τον πόλεμο του Κόλπου και την εισβολή σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

    Β’ Λυκείου: Η ιστορία στη Β’ Λυκείου, σύμφωνα με τα προγράμματα σπουδών, αναμένεται να είναι διαθεματική και να μην ακολουθεί ευθυγραμμισμένη πορεία. Οι μαθητές δεν θα διδάσκονται κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά διάφορα φαινόμενα και θεσμούς στην πορεία της Ιστορίας. Από την Ακρόπολη και τους πολέμους για τη θρησκεία μέχρι διάφορα κινήματα που ξεκίνησαν από τη νεολαία απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, το νέο πρόγραμμα σπουδών.

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/6/19 19:32

    Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και οι Εκδόσεις Το Ροδακιό παρουσιάζουν το Ζακ / Zackie Oh, ένα βιβλίο για την τόλμη, την ελευθερία και την αγάπη με κείμενα του Ζακ Κωστόπουλου και πρόλογο του αδελφού του Νίκου.

    https://www.culturenow.gr/paroysiasi-toy-vivlioy-zak-zackie-oh-sti-stegi-idrymatos-onasi/

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/6/19 20:52

    λολ αντικειμενικα αστειο.. εγω το διαβασα φανταζομενος τον μπομπ τον σφουγγαρακη να τα λεει.. λολ ειναι σουρεαλ αυτο που ζουμε, ολα σουπα, αχταρμας, χυλος. δε φταιει μονο η χαζοβιολα μπιμπο, αυτα μας μαθαινουν επιτηδες.. και τα ξερω απο πρωτο χερι γιατι τα εχω προσφατα απτο κωλαστηριο που λεγεται σχολειο και που εκει δε μαθαιναμε τιποτα, ολα αρπα κολλα, ουτε ιστορια, ουτε τιποτα, απλως να βγει η υλη απο βαριεστημενους μεσηλικες που νοιαζονταν μονο μη τους παρουν τον αερα. τεσπα.. αλλες δυο 4ετιες πριν τον 3ο ΠΠ και το μεγαλο μπαμ. εχουμε να δουμε πολυ τρελα λαηβ και διαστροφη. οτι πιο παλαβο εχει αναδυθει απο τη φιδολερα που κανει κουμαντο εδω και δεκαετιες, θα επιπλευσει μαζι με τους αλλους φελλους πριν καταβυθιστει ο δυτικος πολιτισμος.. κριμα που θα χαθουν πολλοι καλοι ανθρωποι που δε φταινε σε τιποτα, αλλα δε σωζεται το πραγμα με τιποτα.. ουτε ο ορμπαν ουτε ο σαλβινι ουτε ο πουτιν.. πρεπει να τερματισει το κοντερ πριν ξαναρχισει να ανεβαινει η βελονα με τους υγιεις επιζησαντες.. βουρ στα χωρια λοιπον και με το δικανο στο χερι.. α και μη ξεχναμε το παντα επικαιρο "πρεζακια και γκεη δεν ειστε αναγκαιοι"

    ReplyDelete
  4. Anonymous8/6/19 03:09

    Είναι αυτό που έλεγα από το 2011 για τους κομμουνισταράδες εκπαιδευτικούς...εκεί ''παίζεται το παιχνίδι''...στα σχολεία...ουδείς από εμάς θέλει να γνωρίζει...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΟΥΛΑΣ

    ReplyDelete