05/06/2019

Τραμπ: "Η συμμαχία των Η.Π.Α με το Η.Β είναι η καλύτερη που θα γνωρίσει ποτέ ο κόσμος"

Εμπορική συμφωνία «φαινόμενο» προτείνει στη Βρετανία ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Τερέζα Μέι. Ο Ντόναλντ Tραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο «μοιράζονται πολλούς στόχους και προτεραιότητες σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Βρετανία μπορεί να έχει μια «πολύ πολύ ουσιαστική εμπορική συμφωνία» με τις ΗΠΑ, μετά την έξοδό της από την ΕΕ. «Είναι κάτι που θέλετε κι εσείς κι οι δικοί μου. Ας παραμείνουμε σ’ αυτό. Ας κάνουμε αυτή τη συμφωνία», προέτρεψε τη Μέι, ενώ υπεραμύνθηκε του Brexit, λέγοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε πρέπει να γίνει και ότι θα είναι καλό για το Λονδίνο. Λίγο μετά τις συζητήσεις που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι, τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ απαξίωσε πλήρως τον αρχηγό των Συντηρητικών Τζέρεμι Κόρμπιν. Ερωτηθείς για το εάν θέλει να του πει κάτι, ο Τραμπ αρχικά απάντησε ότι δεν τον γνωρίζει, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αποφάσισε να μην τον δει, καθώς τον βλέπει ως «αρνητική δύναμη». Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Κόρμπιν ήταν επικριτικός μαζί του και δεν συμπαθεί ανθρώπους που είναι επικριτικοί».

Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι στην αρχική της τοποθέτηση πέταξε «καρφιά» κατά του Τραμπ, λέγοντας ότι HΠΑ και Βρετανία πάντα στέκονται μαζί και ενεργούν από κοινού ακόμα κι εάν ο Τραμπ ορισμένες φορές διαφωνεί. «Σήμερα συζητήσαμε πάλι τις νέες και εξελισσόμενες προκλήσεις για την ασφάλειά μας, τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Μοιραζόμαστε την ίδια άποψη για την προέλευσή τους και τους στόχους που επιδιώκουμε, αλλά όπως και οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι πριν από εμάς- και χωρίς αμφιβολία και αυτοί που θα ακολουθήσουν – μπορούμε επίσης να διαφωνούμε μερικές φορές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε η Συντηρητιική πρωθυπουργός.


ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment