13/06/2019

Τάκης Θεοδωρικάκος: Από γραμματέας της ΚΝΕ στην… «αυλή» του Κυριάκου

Πότε ήταν γραμματέας της ΚΝΕ; Το 1991. Με τις γνωστές καταλήψεις στα σχολεία. Τότε που μπαινόβγαινε ο Κνίτης Τσίπρας στην ΕΡΤ για στημένες συνεντεύξεις με την Παναγιωταρέα του Καραμανλή… Δάσκαλος του Τσίπρα στην ΚΝΕ ήταν ο Θεοδωρικάκος...

Ο Θεοδωρικάκος πρώην συνεργάτης του Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.

Εχει και σχετικά πρόσφατο παρελθόν, υπήρξε συνεταίρος του Καλογρίτσα στη γνωστή από τη συνεργασία της με το MEGA εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Ο Θεοδωρικάκος, πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, συνεργάτης του Μητσοτάκη, θα είναι υπουργός Επικρατείας και  στο Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον η Ν.Δ σχηματίσει κυβέρνηση. “Θα είναι για τον Μητσοτάκη ότι ήταν ο Ρουσόπουλος για τον Καραμανλή”, λένε στην Πειραιώς. Με την αξιοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου συνεχίζεται η παράδοση που θέλει όλους σχεδόν τους προέδρους της Ν.Δ να έχουν δίπλα τους πρόσωπα προερχόμενα από την αριστερά.

"Ο Τάκης Θεοδωρικάκος γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα στα πολιτικά κινήματα της νεολαίας μέσα από την ΚΝΕ, της οποίας υπήρξε Γραμματέας την περίοδο 1990- 1991. 
Τη 10ετία του ’90 συνέχισε την πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Πειραιά.  Συνεργάστηκε σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας με τον Κώστα Λαλιώτη για την προβολή των περιφερειακών προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ (1997-1999) και στο ΠΑΣΟΚ (2001-2003). 
Από το 2004 είναι πρόεδρος της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων GPO. Με αυτή την ιδιότητα έχει την επιστημονική εποπτεία της διεξαγωγής, ανάλυσης και παρουσίασης των κεντρικών πολιτικών ερευνών της GPO στην Ελλάδα και την Κύπρο."

https://www.aixmi.gr/index.php/author/panagiotistheodorikakos/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΔΕΞΙΑ" ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ Η ΕΥΡΕΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΔΕΞΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΡΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η Ν.Δ.
ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ.
Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΧΩΡΟΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΡΙΩΣ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ. (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΝΑ "ΔΕΞΙΟ" ΤΕΤΟΙΟ)
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΥΓΙΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ (ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ) ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.  ΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ.
ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ  ΜΙΑΣ ΠΙΟ "ΛΑΙΤ" ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΗΝ Ν.Δ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ  ΩΣ "ΔΕΞΙΑ".

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Anonymous14/6/19 01:23

    Θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι έτσι είναι όπως τα λες ΚΟΥΡΗΤΗ...ο μπολσεβικισμός είναι χαρακτηριστικό την καθημερινότητας των ελληνοφώνων...το είχε επισημάνει άλλωστε πριν 90 σχεδόν έτη η μεγάλη ιδεολόγος Σίτσα Καραϊσκάκη στο πόνημά της ''Ψυχικό και πνευματικό δηλητήριο''...η μόνη κατά συνέπεια λύση είναι ένας νέος συμμοριτοπόλεμος...αλλά όπως έχεις ήδη επισημάνει το ζητούμενο είναι ποιος θα τον εκτελέσει...εγώ από το πληκτρολόγιό μου; θα ξαναπώ όμως ότι ''όλα παίζονται στα σχολεία''...χαρακτηριστικό είναι το θέμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ''περί δημοκρατίας'' κατά το οποίο κάποιοι Έλληνες μαθητές εξετάστηκαν σε κάτι που δεν πιστεύουν...αλλά και 'μεις τότε...εκεί πρέπει να δίνεται ο πόλεμος από μέρους μας...προς το παρόν είμαστε ανύπαρκτοι με τους κόκκινους να αλωνίζουν βιάζοντας ιδεολογικά τα παιδιά μας.

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ

    ReplyDelete