23/06/2019

Η Απομυθοποίηση των Θρησκειών

ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ

Ο Μύθος

Πριν από 6000 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα, παρά ένας θεός μόνο, που αποφάσισε να δημιουργήσει το Σύμπαν και… τον άνθρωπο. Το σύμπαν το έφτιαξε σε πέντε μέρες και τον άνθρωπο (ένα ζευγάρι) σε μια. Την έβδομη μέρα ξεκουράστηκε! Από τους απογόνους των δύο αυτών ανθρώπων γεννήθηκε ένας λαός με τον οποίο ο θεός σύναψε ειδικές σχέσεις. Ήταν ο εκλεκτός λαός που έκτοτε θα ορίζει σαν παιδί του και θα τον προστατεύει από τους άλλους λαούς που στην διάρκεια του χρόνου θα δημιουργηθούν από τους γεννήτορες Πατέρες. Γεννήτορες όλων είναι οι γνωστοί βιβλικοί Πατέρες ή Πατριάρχες. Αυτές οι δύο επεμβάσεις του θεού (του σύμπαντος και του λαού του Ισραήλ) περιγράφονται στην Ιερή Βίβλο (Μεγάλο Βιβλίο) των Ιουδαίων και για τους τελευταίους αποτελούν, έτσι λένε, την ιστορία τους που με δυο λόγια έχει κάπως έτσι: Πολλά πράγματα πήγαιναν στραβά στην αρχή. Από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι τα παιδιά τους, τον Άβελ και τον Κάιν, ή και μέχρι τον Νώε, που ο θεός αποφάσισε να τους πνίξει όλους με έναν κατακλυσμό, σώζοντας μόνον την οικογένειά του μαζί με ένα ζευγάρι από κάθε ζώο του πλανήτη! Αλλά κι αργότερα δεν πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα (Σόδομα και Γόμορρα) και πολλές αιχμαλωσίες υπέστησαν σαν λαός από τότε που ο Αβραάμ κατέβηκε από την Ουρ των Χαλδαίων (Μεσοποταμία) και κατοίκησε στη χώρα της Χαναάν (Παλαιστίνη).

Στην αρχή μια πώληση του Ιωσήφ, από τα αδέρφια του, ήταν αρκετή ώστε ο εκλεκτός λαός του θεού να βρεθεί σκλαβωμένος στην Αίγυπτο, μέχρι να βρεθεί ο Μωυσής με τον οποίο θα επιχειρήσουν την Έξοδο και με τον Ιησού του Ναυή κατακτήσουν την Χαναάν για δεύτερη φορά! Με την άνοδο των Ασσυρίων, πολύ αργότερα, οι Ισραηλίτες του Βόρειου Βασιλείου οδηγούνται στην εξορία, όπως ακριβώς κατακτήθηκαν και οι Ιουδαίοι του Νότιου Βασιλείου από τους Βαβυλώνιους, εξορισμένοι κι αυτοί στην Βαβυλώνα! Από την Βαβυλώνα επιστρέφουν μετά την απελευθέρωση του Κύρου, βασιλιά των Μήδων και των Περσών που επιβλήθηκαν των Βαβυλωνίων. Όπως πριν απ αυτήν την εξορία, με τον Δαβίδ και τον Σολομώντα, έτσι και τώρα μετά την απελευθέρωση από την Βαβυλώνα, με την πνευματική καθοδήγηση του Έσδρα και του Νεεμία, οικοδομούν το ναό του Σολομώντα, σύμβολο του Ιουδαϊσμού, δυναμώνοντας τους δεσμούς τους με τον μοναδικό θεό τους. Η επόμενη αιχμαλωσία ήταν Ελληνική. Κάτω από την ηγεσία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου άλλοι εξελληνίζονται και άλλοι παραμένουν πιστοί στις μονοθεϊστικές τους παραδόσεις. Οι τελευταίοι όμως θίγονται από τις καινοτομίες των Ελλήνων που κυριαρχούν σε βάρος της ιερής τους παράδοσης. Οι προκλήσεις του Αντίοχου ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε το μίσος, ωθώντας τους εθνικιστές Ιουδαίους με την αυστηρή καθοδήγηση των Ασμοναίων να αντιδράσουν με βία (Μακκαβαίοι)! Δεν θα κυριαρχήσουν για πολύ, γιατί θα βρεθούν κάτω από την κυριαρχία των Ρωμαίων.

Σε ολόκληρη αυτήν την βασανιστική πορεία, ο λαός του Ισραήλ σαν εκλεκτός λαός του θεού τους θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση και την αποκαλυπτική παρουσία του. Ο Νόμος του θα γίνει Νόμος για τους ίδιους και όπως ευελπιστούν και οι ίδιοι, η εμφάνιση του Μεσσία, σαν απεσταλμένο του θεού τους, θα εδραιώσει τον Ισραήλ σε ηγετική εξουσία του πλανήτη και η Βασιλεία του θεού θα απλωθεί σε όλο τον κόσμο δοξάζοντας το όνομά του στους αιώνες των αιώνων, Αμήν!

Η απομυθοποίηση

Ωραία ιστορία για να πείσεις ένα αγράμματο λαό ότι είναι ο περιούσιος λαός κάποιου θεού, σε μια εποχή που ούτε βιβλία υπάρχουν, ούτε η παραμικρή πληροφόρηση και κυρίως ούτε η κριτική σκέψη για πνευματική επεξεργασία των μυθευμάτων. Πριν δύο χιλιάδες χρόνια, ίσως να έπειθαν κάποιους απομονωμένους σε ερημικές τοποθεσίες, όπως εκείνες της Μέσης Ανατολής. Σήμερα όμως όλα αυτά χρειάζονται αποδείξεις για να τεκμηριωθούν. Η ιστορία δεν γράφεται με μύθους, ούτε με κηρύγματα που γίνονται με την συναισθηματική φόρτιση της δογματικής θρησκευτικής πίστης που δεν επιδέχεται αντίρρηση. Ακόμα και οι έρευνες που έγιναν για να τεκμηριωθεί κάτι από όσα κηρύττει αυτό το «ιερό βιβλίο» δεν απέδωσαν καρπούς. Όλα είναι μύθοι και ψέματα που επινοήθηκαν από το εβραϊκό ιερατείο. Η ιστορία, μόνον από την ελληνιστική εποχή και δώθε μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του ταλαίπωρου λαού που στην κυριολεξία ξύπνησε και ορισμένους που αποφάσισαν να εξελληνιστούν προκειμένου να μορφωθούν. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν από την εποχή των Μακκαβαίων να επινοήσουν μύθους και θρύλους που να μοιάζουν με τους μύθους των γειτονικών λαών. Το πέρασμα τότε από την μια θρησκεία στην άλλη γίνεται πιο ανώδυνα. Η συγκριτική θρησκειολογία απέδειξε ότι ολόκληρη η Παλιά Διαθήκη, όπως ονομάστηκε αργότερα, είναι επινοημένα μυθεύματα από τους λαούς της Μεσοποταμίας και των πέριξ κατοικημένων χωρών της Παλαιστίνης. Ιστορικά είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν ισχύει τίποτα.

Ούτε ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν 6000 χρόνια, ούτε Χαλδαίοι υπήρχαν το 2100 που υποτίθεται κατέβηκε από την Ουρ ο Αβραάμ, ούτε σκλαβωμένους Εβραίους είχε ποτέ η Αίγυπτος. Επίσης, την εποχή που υποτίθεται ο Ιησούς του Ναυή κατακτά την Χαναάν η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό την κατοχή των Αιγυπτίων! Τι έξοδο επιχείρησαν και πώς μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ένας λαός ήταν χαμένος σαράντα χρόνια στην έρημο; Ούτε μια επιγραφή δεν βρέθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του ισχυρού κράτους του Δαβίδ, ούτε ένα σκεύος δεν ανασκάφτηκε προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο αμύθητος θησαυρός του Σολομώντα! Το μόνο που μπορούμε να δεχθούμε είναι ο λαός αυτός να ξεπρόβαλε από τις αυτόχθονες φυλές της περιοχής και κάποιοι επιτήδειοι (ιερατείο) τους έπεισαν ότι αποτελούν τον περιούσιο λαό κάποιου αόρατου θεού, για να αντέξουν την δουλοκτητική μεταχείριση εκείνων που κάθε τόσο τους κυρίευαν! Ούτε ένας δεν έβαλε το μυαλό του να σκεφτεί, πώς είναι δυνατόν ένας λαός καθοδηγημένος από τον ίδιο το θεό του, να γίνεται μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στους ισχυρούς της περιοχής; Ακόμα και σήμερα, κανένας δεν απορεί, που σε τόσα αρχαία ελληνικά συγγράμματα, κανένα δεν αναφέρει την ύπαρξη αυτού του περιούσιου λαού!

Πολλές φορές είτε από λάθος είτε εσκεμμένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας «ανακαλύψεις» πως τάχα το ένα ή το άλλο επιβεβαιώνει τις γραφές και τότε η είδηση παίρνει την τιμητική της στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων. Όταν όμως αργότερα διαψευστεί, είναι τόσο ανούσια η είδηση που γράφεται με μικρά γράμματα στις εσωτερικές σελίδες. Έτσι το ψέμα επιβιώνει και η αλήθεια θάβεται!  Η ύπαρξή τους έγινε γνωστή όταν σήκωσαν κεφάλι μετά τις ελληνικές κατακτήσεις. Έπρεπε, εκεί να πάει κανείς για να τους γνωρίσει, αφού τίποτα δεν έβγαινε από τα πενιχρά όρια της ύπαρξής τους! Μόνο με τον εξελληνισμό ξύπνησαν κάποιοι και οι υπόλοιποι αντέδρασαν προκειμένου να αντισταθούν στις ελληνικές καινοτομίες. Πιστοί στην οπισθοδρόμηση επινόησαν την Βίβλο. Ποτέ ιερό, θρησκευτικό βιβλίο δεν γράφτηκε με τόσο ηθικά ρυπαρό τρόπο ώστε οι σελίδες του, αντί να στάζουν αγάπη, στάζουν μίσος και έχθρα για όλους τους λαούς της γης! Όποιος δεν ήταν περιτμημένος Ιουδαίος ήταν εχθρός, όχι μόνο του Ισραήλ αλλά και του θεού τους! Ήταν ένας «Εθνικός» που τον περίμενε η ρομφαία κάποιου θεού. Στο όνομα των εθνικών κυρίως ενσάρκωναν το μίσος για τους Έλληνες αρχικά και των Ρωμαίων αργότερα! Όταν αναφέρονταν στην ειδωλολατρία κατά νου είχαν αυτούς, όπως ακριβώς ένας σφαγέας σκέφτεται το γουρούνι που θα σφάξει! Απολίτιστοι νομάδες της ερήμου αποπειράθηκαν να διδάξουν τους Έλληνες για ηθική, για θεό και για νόμους! Αν είναι δυνατόν!! Άξεστοι και απολίτιστοι, αφομοιώνοντας την ελληνική γνώση επιδόθηκαν σε μια λυσσώδη πνευματική κλοπή αντιστρέφοντας κατάφωρα την αλήθεια.

Χωρίς οι ίδιοι να αποκτήσουν γλώσσα (μέχρι τότε μιλούσαν αραμαϊκά) χωρίς να γνωρίζουν γραφή στην διάρκεια της ολιγόχρονης ιστορίας τους, ξαφνικά τον 1ο και 2ο αιώνα φιλοδόξησαν να φωτίσουν την ανθρωπότητα! Το ελληνικό αλφάβητο, διακήρυτταν, οι Έλληνες από τον Μωυσή το διδάχτηκαν (Ευπόλεμος) και ο Ορφέας, ο ιδρυτής της ελληνικής θρησκείας, τον Μωυσή είχε δάσκαλο και όχι τον Μουσαίο! Πυθαγόρας, Πλάτων και άλλοι αντέγραψαν την Βίβλο, δίδαξαν αστρολογία στους Αιγυπτίους και φώτισαν τον κόσμο με τη σοφία τους! Όταν κάποιος είναι απατεωνίσκος, έτσι πράττει και σκέφτεται. Παράξενο πράγμα αυτοί οι Εβραίοι! Στην μυθολογία τα πάνε πολύ καλά στην ιστορία χάλια!

Το 68 μετά την νέα χρονολόγηση οι Ρωμαίοι έδιωξαν τους Ιουδαίους από την Ιερουσαλήμ καταστρέφοντας την πόλη. Το 132 όμως οι εξεγερμένοι Ιουδαίοι αναγνωρίζουν στον αρχηγό τους Μπαρ Κεχομπά την έλευση του Μεσσία. Τον θεωρούν, σύμφωνα με την υπόδειξη του μεγάλου Ραβίνου τους, Ακίμπα, σαν τον «Υιό του Αστέρος». Όπως ο Ιούδας από τα Γάμαλα παλαιότερα έτσι και αυτός ανακηρύσσεται ηγεμόνας του Ισραήλ, κόβοντας μάλιστα και νομίσματα με την επιγραφή «Για την λευτεριά της Ιερουσαλήμ». Τρεισήμισι χρόνια ταλαιπωρούσαν τους Ρωμαίους, που με δυο λεγεώνες στρατό πολεμούσαν το Μπαρ Κεχομπά και τους οπαδούς του. Οι Ρωμαίοι τελικά νίκησαν, μόνο αφού έφτασε από την Μεγάλη Βρετανία ο Ιούλιος Σεβήρος. Ο Μπαρ Κεχομπά σκοτώθηκε και ο θεοσέβαστος Ακίμπα γδάρθηκε ζωντανός. Όσοι επέζησαν πουλήθηκαν σαν σκλάβοι και στους υπόλοιπους υπαγορεύθηκε να μην ξαναβάλουν το πόδι τους στην Ιουδαία. Ακόμα και το όνομά της άλλαξε. Τώρα λεγόταν Συρία Παλαιστίνη και η Ιερουσαλήμ Αίλια Καπιτωλίνα, ενώ μπροστά στο ναό τους ορθώνεται το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μεγάλου Έλληνα Θεού Δία και ο έφιππος ανδριάντας του Αδριανού! Οι Εβραίοι διώχθηκαν ξανά από την Παλαιστίνη και διασκορπίστηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από 1800 χρόνια, με τις παρεμβάσεις των θανάσιμων εχθρών τους, των εθνικών, θα αποκτήσουν ξανά πατρίδα! Το 1947. Η συνέχεια του περιούσιου λαού τώρα είναι γνωστή στον καθένα μας! Εν μέρει αυτός ο ατίθασος λαός κατάφερε να ελέγξει τον κόσμο συνειδησιακά, επινοώντας ακόμα δυο θρησκείες. Τον χριστιανισμό για τους Δυτικούς και τον ισλαμισμό για τους Ανατολίτες! Όπως έλεγε και ο Νίτσε για τους χριστιανούς «μεταβάλλουν κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, κάθε έντιμο σε αχρειότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ: https://terrapapers.com/i-apomythopoiisi-ton-thriskeion/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

9 comments :

  1. Anonymous24/6/19 10:16

    Κάπου πήρε το μάτι μου κάποτε ότι στην δήλο υπήρξε και ιερό του ΙΑΕ όπως έλεγαν οι Έλληνες τον γιαχβέ τότε. Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες περί του θέματος ή παπάτζα ήταν?

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/6/19 10:54

    Μας λετε οτι ο δικος σας Πλευρης εκανε λαθος σε οσα μονολογουσε; Και αφου ειναι ετσι, τοτε πως γινετε να σας υποδουλωσαν αυτοι που υποτιματε; Μηπως ετσι αποδεικνυουν οτι αξιζουν τον τιτλο που μετα βδελυγμιας προσπαθειτε να τους αφαιρεσετε, των περιουσιων. Αφου ειναι τοσο ανικανοι, πως επινοησαν δυο θρησκειες και πως σας φορεσαν τη μια; Αφου ειστε τοσο ανωτεροι, πως αποτυχατε; Μηπως στα λογια ειστε καλοι, αλλα στην πραξη δεν τα πατε και τοσο καλα; Μηπως ζηλευετε; Μηπως θα επρεπε να τιτλοφορησετε το αρθριδιο σας, η απομυθοποιηση των Ελληνορωμιων; Απαντηστε μας κυριοι καμποτινοι με τις χλαμυδες του ανυπαρκτου ολυμπιου Διος και των λοιπον εθνικων παρακλαδιων.

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/6/19 11:39

    Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία οι ανύπαρκτοι και βρίσκουν διάφορα ελληνόφωνα δίποδα να μας ταΐζουν σανό:
    «ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΕΚ ΚΡΗΤΗΣ Στην ομιλία της ενώπιον τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, η διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μεταξία Τσιποπούλου είπε ευθέως ότι οι Μινωίτες δεν ήταν Έλληνες.
    ………«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και ο δεύτερος ομιλητής κ. Κωστής Χρηστάκης.»
    http://perixpangaionepeiros.blogspot.com/
    Έχουν λυσσάξει με την Κρήτη (την θέλουν για να εγκατασταθούν σε περίπτωση "ατυχήματος") και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τους ανήκει δικαιωματικά!!!Α.Α.

    ReplyDelete
  4. Α.Α

    https://archive.patris.gr/articles/159253/

    ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΛΕΧΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ . ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ (ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ) ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ.
    ΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑ.
    Η ΚΡΗΤΗ ΕΛΕΧΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ (ΣΤΕΝΑ, ΣΟΥΕΖ, ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ) ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΘΑΛΛΑΣΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΟΖ.
    ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΞΑΝΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ. ΑΥΤΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ.
    ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ , ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ.

    ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΚΕΧΩΡΥΜΕΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΦΡΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ. ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΚΟΙΤΩΝΕΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) , ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ, ΗΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ "ΣΤΡΑΤΑ") ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΑ ΒΑΘΗ ΒΟΛΕΥΟΥΝ. ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΩΣ ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΣ, ΤΟΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΛΔ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ Η ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ" ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. "ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ" . ΑΥΤΟ ΠΩΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΕΣΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ".

    ΗΔΗ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ , ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ (ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ) "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ" ΟΜΟΙΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous24/6/19 13:59

    τα "φιδια" θελουν καβατζες παντου. τι ειναι αυτο το πραγμα;; εχουν ηδη ενα κομματι γης στα βαθη της ρωσιας. εφτιαξαν μετα κεντρικο μαγαζι με το ετσι θελω μεσα στους αραβες, αφου πρωτα τους εδιωξαν. θελουν την σαλονικα επειδη εκει τους εβαλε ο σουλτανος οταν πηραν ποδι απο την ανδαλουσια. θελουν να φτιαξουν παραμαγαζο και στην ουκρανια γιατι εκει ηταν η εδρα της χαζαρικης ιστοριας τους. και στο καπακι το συζητανε μεταξυ σοβαρου και αστειου να φτιαξουν και στη γερμανια, κοβοντας ενα κομματι. και χωρια τις ηπα που τις αρμεγουν κανονικα. και χωρια που εχουν βαλει τις γυναικες τους να παντρευονται τους πλουσιους και τους ηγετες ολων των χωρων. τι ειναι αυτοι ρε;;; οπου γης και δικη της πατρις. οπου πατανε δικο τους. εφτυσαν καπου δικο τους. κατουρησαν καπου, δικο τους. επεσε μια σταγονα αιμα στο χωμα καπου αλλου, δικο τους. πηγαν στο φεγγαρι, δικο τους και αυτο θα το ζητησουν μια μερα. φαταουλες. θα μας πνιξουν στο αιμα των αυτοεκπληρουμενων προφητειων τους.. ρε που μπλεξαμε!!

    ReplyDelete
  6. 24/6/19 10:54

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

    - ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ , ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΛΑ ΔΟΓΜΑ , ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ
    - ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ , ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΕΖΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ή ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ , ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΕΚΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
    - ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΛΙΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΠΑΝΤΕΛΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ, Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΕ ΥΠΟΦΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.
    - ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΖΗΛΕΥΩ. ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΕΠΙΘΥΜΩ ΣΦΟΔΡΑ ΝΑ ΑΝΤΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΩΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΑΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΟΙ "ΜΕΣΑΙΩΝΕΣ" ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ, ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΣ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ) ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΤΟ "ΔΟΓΜΑ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ "ΑΙΡΕΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΠΡΩΣΩΡΙΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΑ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ , ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ, ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΩΗΣ. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ, ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous24/6/19 15:26

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ, ΑΞΙΖΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous24/6/19 19:29

    Η ελληνικότητα τι ειναι ; Τι την χαρακτηρίζει, τι την διαχωρίζει απο την εβραικότητα και τους υπόλοιπους ; Οσο για τους Μινωίτες ειναι αληθεια αυτο οτι ηταν σημιτικό φύλο ;

    ReplyDelete
  9. 24/6/19 19:29

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ , ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
    Η "ΕΒΡΑΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΕ ΝΟΡΜΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΑΣΤΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΘΡΗΚΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.

    ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΜΟΙΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ , ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΟΜΟΙΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΕΘΙΜΑ Κ.Λ.Π
    ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΛΔ) ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΩΙΜΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΗΛΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΜΙΝΩΙΤΕΣ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, π.Χ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ) ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

    ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΙΝΩΙΤΕΣ) ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΗΛΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ.

    ReplyDelete