23/06/2019

Ο οπλισμός της ομάδας μάχης πεζικού του τουρκικού Στρατού

Στο γράφημα απεικονίζεται η συνήθης σύνθεση μίας ομάδας μάχης πεζικού του τουρκικού Στρατού, καθώς κι ο προβλεπόμενος οπλισμός των στρατιωτών που την απαρτίζουν ανάλογα με τον ρόλο της. Επισημαίνεται ότι η σύνθεση και χορήγηση οπλισμού δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να διαφέρει κατά περίπτωση. Ωστόσο τείνει να εξελιχθεί στο πρότυπο χορηγούμενου οπλισμού ειδικά στις μονάδες πρώτης γραμμής, αν κι αυτό θα πάρει πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να εξοπλιστεί το σύνολου του τουρκικού Στρατού.
  • Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη ισχύς πυρός σε αντιαρματικά όπλα αφού κάθε ομάδα πεζικού διαθέτει συνολικά τέσσερα φορητά αντιαρματικά Μ72 LAW μίας χρήσης, επίσης κατασκευής της τουρκικής ΜΚΕΚ. 
  • Το τυφέκιο ΜΡΤ-76 έχει σχεδιαστεί και παράγεται από την τουρκική εταιρεία ΜΚΕΚ. Αν και το γερμανικής σχεδίασης G3A3 βρίσκεται ακόμα σε υπηρεσία σε μεγάλους αριθμούς, το ΜΡΤ-76 παραδίδεται κατά προτεραιότητα σε μονάδες πρώτης γραμμής στη Ν/Α Τουρκία.
  • Ο ένας τουλάχιστον τυφεκιοφόρος-βομβιστής είναι εξοπλισμένος με το πολυβομβιδοβόλο MGL (επίσης εγχώριας συναρμολόγησης – ΜΚΕΚ) που αποτελεί κάθετη αναβάθμιση σε σχέση με το μονής βολής Μ79 ή το προσαρτούμενο επί τυφεκίου Μ203.
  • Οι πολυβολητές των δυο υποομάδων είναι εξοπλισμένοι με βαρύ πολυβόλο MG3, που θεωρείται ομαδικό όπλο και απαιτεί υπηρέτηση δυο ατόμων (χειριστής & γεμιστής) σε σχέση με ελαφρύτερα πολυβόλα όπως το Minimi ή οπλοπολυβόλα όπως το HK11.
  • Το όπλο αυτοάμυνας του πολυβολητή είναι ένα πιστόλι Yavuz 16 της ομώνυμης τουρκικής εταιρείας (αντίγραφο του Beretta 92FS) στο διαμέτρημα των 9χλστ. αντί του συνήθους 0.45.

https://www.ptisidiastima.com/turkish-infantry-squad-weapons/

2 comments :

  1. Τα συμπεράσματα λίγο άκυρα ειδικά το πρώτο που αναφέρεται στα αντιαρματικα μιας χρήσεως Law. Ενημερωτικά η ομάδα του ελληνικού στρατού προβλέπει περισσότερα αντιαρματικα μιας χρήσεως Law η RPG-18. Η ουσία δεν βρίσκεται εκεί. Η ουσία είναι κατά πόσο είναι συγκροτημένη και επανδρωμένα είναι η κάθε ομάδα πεζικού στον Ελληνικό και στον τουρκικό στρατό. Την απάντηση δεν θα τη δώσω για ευνόητους λόγους. Γεμίσαμε θεωρητικούς Σ αυτη τη χωρα που μας έχουν φλομωσει στην υψηλή θεωρία και ατσαλακωτους αξιωματικούς με μεταπτυχιακά που οι οποιοι φυλάν τα σύνορα από τη μεσογείων στην Αθήνα. Αντίθετα οι αξιωματικοί που είναι ψημενοι και λεν τα πραγματα με το ονομα τους παραγκωνιζονται γιατι ενοχλούν κάποιους...Το πρόβλημα στον Ελληνικό Στρατό δεν είναι ο οπλισμός...Οπλισμός υπάρχει (ελαφρύς ειδικα) να φανε και οι κοτες άντρες δεν έχουμε (άντρες και κυριολεκτικά ως προς την ποσότητα και μεταφορικά ως προς την ποιότητα...).

    ReplyDelete
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ
    Ανχη (ε.α) Χρήστο Γ. Χρηστίδη: Μόρφωση και …. «παραμόρφωση» των στρατιωτικών https://isxys.blogspot.com/2016/03/blog-post_361.html

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ Η "ΙΣΧΥΣ" ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΤΟΝ Ε.Σ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ) ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΥΣ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ (ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΛΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ) Η ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΗ. ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ.

    ReplyDelete