14/06/2019

Ολοκληρώθηκε η άσκηση Κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2019”

Από 11 έως 14 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2019», υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, φορείς του δημόσιου/ ιδιωτικού τομέα καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από όλη τη χώρα ασκήθηκαν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών κυβερνοασφάλειας, καλύπτοντας τόσο μεμονωμένα συμβάντα όσο και περιστατικά ευρύτερης έκτασης που απαιτούσαν συντονισμένη ανταπόκριση σε πολλαπλά επίπεδα. Τα επεισόδια κάλυψαν πλειάδα αντικειμένων κυβερνοάμυνας, όπως ανάλυση ιομορφικού λογισμικού, ψηφιακή διερεύνηση πειστηρίων σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα Η/Υ, drones και δρομολογητές, έλεγχο ευπαθειών εφαρμογών διαδικτύου και ιστού, καθώς και εντοπισμό ˗ ανάλυση παραβίασης δικτυακής υποδομής.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΑΝ; ΤΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ; ΠΟΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ή ΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ;  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ; ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ή ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ-ΑΝΤΙΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ; ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ή ΜΗ ΚΙΝΗΤΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ; ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ; ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ; ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ (ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ) ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΧΑΛΑΡΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑ, ΠΕΔΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ.

No comments :

Post a Comment