19/06/2019

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης επιπλέον 128 στρατιωτικών

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 128 στρατιωτικών για διασυνδέσεις με το δίκτυο που κατηγορήθηκε από την Άγκυρα για την οργάνωση μιας απόπειρας πραξικοπήματος το 2016, δήλωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας. Η αστυνομία αναζητούσε τους περισσότερους στην περιοχή της Σμύρνης ενώ άλλοι εντοπίστηκαν σε 30 επαρχίες ανά την Τουρκία.

Υπάρχουν υποψίες ότι ήταν υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι σχεδίασε το πραξικόπημα στη χώρα τρία χρόνια πριν. Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν επικρίνει το εύρος εφαρμογής της καταστολής, λέγοντας ότι ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα ως πρόσχημα για την κατάργηση της διαφωνίας στη χώρα. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα λόγω της βαρύτητας της απειλής που αντιμετωπίζει η Τουρκία και έχει δεσμευθεί να εξαλείψει το δίκτυο της Γκιουλέν.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης, ενώ περίπου 150.000 άνθρωποι από τις δημόσιες υπηρεσίες, τους στρατιωτικούς και αλλού έχουν απολυθεί ή ανασταλεί από την εργασία τους με κατηγορίες για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment