13/05/2019

Ευάλωτες οι σελίδες του Taxisnet και της ΕΥΠ

Η καταγγελία έρχεται από αναγνώστη και υποστηρίζει ότι κρατικές ιστοσελίδες μεγάλου ενδιαφέροντος με ευαίσθητο περιεχόμενο, όπως ειναι το “Taxisnet” και η σελίδα της ΕΥΠ, είναι ευάλωτες! Συγκεκριμένα αναφέρει οτι το taxisnet τρέχει σε διακομιστή (Oracle Application Server 11) που έχει σταματήσει να υποστηρίζεται απο το 2013, δεν παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ η συντήρηση είναι αδύνατη! Επισης υπάρχουν κι άλλες σελίδες, ανάμεσα τους η ΕΥΠ που τρέχουν σε ακόμη πιο παλιά έκδοση (10) και δεν υποστηρίζεται απο το 2011. Ο αναγνώστης καταγγέλλει ότι σε επικοινωνία του με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν ίδρωσε κανενός το αφτί, υποστηρίζοντας ότι το κακό δεν αργεί να γίνει!

http://www.enimerosi24.gr/198457/

3 comments :

  1. Anonymous13/5/19 20:06

    Καλησπέρα,
    Έβαλα στο κομπιούτερ το “Kaspersky” (κάποτε είχατε την δωρεάν έκδοση στην σελίδα) και επειδή ψάχνω στατιστικά στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ βάζει ένδειξη «Μη Ασφαλής»!!!
    Επειδή το αναφέρετε κοίταξα μερικά υπουργεία και δείχνει τα ίδια στο Υγείας, Παιδείας& πολιτισμού κ.λ.π
    Α.Α.
    ΥΓ Αυτά όλα τα υποστηρίζει η ιντρασόφτ, του μπαμπά κόκκαλη...
    Γιατί να ξοδεύεται να ενημερώνει τα προγράμματα, πληρώνεται δις για δουλειά που θα έκανε κάποια μικρή εταιρεία προγραμματιστών...

    ReplyDelete
  2. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕΣΩ "http" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ "https"

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ: https://login.gsis.gr/mylogin/pages/login.jsp ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕΣΩ "https" ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΣΩ ΠΟΙΟΥ SERVER ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous14/5/19 11:45

    ΤΟ ''https'' ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΛΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ(man in the middle ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ).ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΥΑΛΩΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΟΥΡΗΤΗΣ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΣΕΡΒΕΡ,ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΕΡ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ,ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete