10/05/2019

Θέμα: «Η τουρκική προκλητική επίθεση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου: Η νέα εισβολή της Τουρκίας»

ΠΡΟΣ:
  • Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres, 
  • Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Michael Richard Pompeo, 
  • Υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Hunt,
  • Υπουργό Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov, 
  • Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας Jean–Yves Le Drian, 
  • Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi, 
  • Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland, 
  • Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρο Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Federica Maria Mogherini, 
  • Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Βαρόνη Scotland of Asthal QC,
  • Γενικό Γραμματέα της Νοτιο-ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) Jens Stoltenberg.
"Η International Hellenic Association εκφράζει την αγανάκτησή της για την νέα γυμνή επιθετικότητα της Τουρκίας να εισβάλει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και να στείλει τα σκάφη της να λεηλατήσουν τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου. Προσυπογράφουμε την ανακοίνωση του Λόμπυ για την Κύπρο της 7ης Μαΐου 2019 «Η τουρκική προκλητική επίθεση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου: Η νέα εισβολή της Τουρκίας» (θα την βρείτε εδώ: https://lobbyforcyprus.wordpress.com/2019/05/07/cyprus-eez-incursion/). Καθώς καλωσορίζουμε τις διάφορες δηλώσεις από την διεθνή κοινότητα, όπως αυτές προβάλλονται στην ανακοίνωση του Λόμπυ, συμφωνούμε με τον κ. Χρήστου ότι «τα λόγια δεν αρκούν». Η τουρκική επιθετικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα επιβολής κυρώσεων.

Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες συμπεριφέρεται κακώς δίχως να πληρώνει κανένα τίμημα για τα εγκλήματά της και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ως αποτέλεσμα, αφέθη να μετατραπεί σε μια απολυταρχία και ο νταής (bully) της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ακατανόητο γιατί τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Κοινοπολιτεία και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, ακόμα παρουσιάζονται διστακτικοί να πάρουν αποφασιστική δράση για να διασφαλίσουν τους δικούς των Χάρτες, Συμβάσεις και αξίες. Εκτός από το να ανέχονται ουσιαστικά την συνεχιζόμενη κατοχή σημαντικού μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως επακόλουθο των δύο εισβολών της τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974, η κάθε μία από αυτές τις οργανώσεις δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό να τερματίζει την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και να σταματήσει την συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χιλιάδων ξεριζωμένων Χριστιανών Ελλήνων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για δεκαετίες, αυθαίρετα απαγορεύεται στους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν στα σπίτια και περιουσίες τους στην υπό τουρκική κατοχή περιοχή (της ΚΔ).

Είναι καιρός όλοι εσείς, ως ηγέτες ισχυρών χωρών και ιδρυμάτων να υποστηρίξετε τις αρχές και αξίες πολιτισμένων κοινωνιών. Πρέπει να σταματήσετε το ελεύθερο χέρι της Τουρκίας να επιδίδεται σε επιθετικότητα. Σας παρακαλούμε, επομένως, να μας εξηγήσετε ποία μέτρα θα πάρετε ξεχωριστά ή συλλογικά: να εμποδίσετε την Τουρκία από περαιτέρω παραβιάσεις της κυριαρχίας και ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεύτερο, να λογοδοτήσει η Τουρκία για την συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Αναμένουμε να λάβουμε τις ανταποκρίσεις από όλους/όλες σας στην επιστολή μας αυτή.

Με Εκτίμηση,"
International Hellenic Association, Claymont, Delaware 19703 U.S.A
https://professors-phds.com/iha/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣΥΝΤΑΓΜΕΝΗ, ΑΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ.  ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ..."Νοτιο-ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ)". ΒΟΡΕΙΟ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΙΣ ..."ανταποκρίσεις" ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ...

No comments :

Post a Comment