11/05/2019

Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»: Άρθρο 79 – Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Το άρθρο 78 του ν. 3852/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

«Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

1. Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών και προσφύγων αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε θέματα υποστήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων, καθώς και εκπρόσωποι που επιλέγονται από τους μετανάστες και πρόσφυγες που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο. Οι όροι και η διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων των μεταναστών και προσφύγων μπορούν να καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρεωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη.

2. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών και προσφύγων είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

3. Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου καλείται υποχρεωτικά ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες κοινωνικής πολιτικής, ενώ είναι δυνατόν να καλούνται οι εκπρόσωποι των κατά περίπτωση αρμόδιων κρατικών φορέων».

http://www.opengov.gr/ypes/?p=5884

4 comments :

  1. Anonymous11/5/19 17:10

    https://www.zougla.gr/greece/article/8esaloniki-pakistani-pou-poulousan-la8rea-tsigara-ksilokopisan-kreopoli-epidi-tous-ekane-paratirisi

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
  2. Anonymous12/5/19 08:20

    Λέτε να έβαλε μυαλό ο κρεωπόλης η μπα?

    12G

    ReplyDelete
  3. Anonymous12/5/19 16:32

    ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΤΙΚ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΜΗ ΧΕΣΩ),ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
  4. Anonymous12/5/19 21:01

    ...δηλαδή με κομμουνιστικό νόμο γίνεται ''νόμιμος'' ο εποικισμός-άλωση του ελληνόφωνου,ακόμη, μαρξιστικού ψευδοκρατιδίου...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ

    ReplyDelete