31/05/2019

Η Τουρκία ανοίγει τις στρόφιγγες των λαθρομεταναστών

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕ ΑΥΤΗΝ. ΟΜΩΣ Η ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ. Η ΔΕ FRONTEX, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΞΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΞΑΝΑ/ΠΑΛΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ": https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ. (ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ , ΠΟΛΩΝΙΑ)

Στη βελτίωση του καιρού και στην προσπάθεια της Τουρκίας να αυξήσει την πίεση στην Αθήνα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ, ως απριόρι αντίδραση στην έκθεση της Κομισιόν, που εισηγείται πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εκλαμβάνεται η μεγάλη αύξηση των ροών προς την Ελλάδα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Oι ροές το διάστημα 20-26 Μαΐου παρουσίασαν αύξηση 32,5%, με 889 άτομα να καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης είναι ότι χθες το πρωί, ένα πλοίο της Frontex διέσωσε 60 άτομα, τα οποία είχαν αφεθεί στη Σύμη και τα μετέφερε στο ΚΥΤ (κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης ή αλλιώς hotspot) στο Βαθύ της Σάμου, καθώς στη Σύμη δεν υπάρχει μηχανισμός καταγραφής και κατάθεσης αιτήματος ασύλου. Οι ροές πάντα παρουσιάζουν αύξηση λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα. Το γεγονός εξηγείται, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, από το ότι τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων εκτιμούν ότι χαλαρώνουν οι συνθήκες φύλαξης.

Οι μεταφορές προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα ήταν αυξημένες κατά 82,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια στην περίοδο των εκλογών να μην αυξηθεί ο πληθυσμός στα νησιά και άρα να αποφευχθούν εντάσεις και επεισόδια. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 671 άτομα στις διάφορες δομές που έχουν δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να παραμένουν στα ΚΥΤ 15.677 άτομα. Παρ’ όλα αυτά, το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου, ακριβώς λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι κάτοικοι της Σάμου ξύπνησαν με πυροβολισμούς. Αστυνομικοί έριξαν στον αέρα προειδοποιητικές βολές, καθώς περίπου 100 από το hotspot του νησιού προσπάθησαν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης και να διαδηλώσουν για τις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου που καταθέτουν.

Στη Λέσβο βρίσκονται 6.622 άτομα, στη Σάμο 3.746, στη Χίο 2.042, ενώ ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και στη Λέρο, όπου βρίσκονται 1.245 άτομα, αλλά και στην Κω, όπου παραμένουν 1.929 άτομα. Η αύξηση του πληθυσμού αυτών που διαμένουν στην Κω έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, κυρίως λόγω της τουριστικής περιόδου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Στην Ελλάδα παραμένουν πάνω από 75.000 άτομα, ενώ με κατάρρευση του Δουβλίνου ΙΙ και το μπρα-ντε-φερ στην ΕΕ, το ενδεχόμενο μετεγκαταστάσεων σε άλλες χώρες τίθεται εκτός συζήτησης.

https://www.crisismonitor.gr/2019/05/30/i-toyrkia-anoigei-tis-strofigges-ton-prosfygon/

1 comment :

  1. Anonymous31/5/19 21:28

    Μην ξεχνάμε ότι η frontex φυλάει τα σύνορα της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, ώστε να μην προωθηθούν οι εδώ λαθροεισβολείς προς τον βορρά και καταλήξουν στις βόρειες χώρες (Γερμανία, Αγγλία, Σκανδιναυϊκές) που είναι ο στόχος τους.
    Α.Α

    ReplyDelete