09/05/2019

Ε.Ε: " η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κρατών Μελών της"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κρατών Μελών της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στο Σίμπιου. Συγκεκριμένα κατά την καταληκτική δημοσιογραφική διάσκεψη ο Ντ.Τουσκ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Με τη φράση “Είμαι Κύπριος” απάντησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η ΕΕ το ζήτημα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σίμπιου της Ρουμανίας, και σε μια κίνηση συμβολική της αλληλεγγύης και της έμφασης που δίνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν στο θέμα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε στο ερώτημα του ΚΥΠΕ με τη φράση “εγώ είμαι Κύπριος”

ΚΥΠΕ
 
ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΕΒΕΤΑΙ (ΕΞ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ) ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ. Η Ε.Ε ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ) ΓΙΑ ΑΥΤΟ;  ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΣΚ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ; 
Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ). ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ, ΙΤΑΛΟΥΣ, ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΜΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. 

No comments :

Post a Comment