18/04/2019

Άμεση ανάγκη ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός δικτύων και υποδομών

Στην καθημερινή μάχη με το αυτονόητο που δίνουν οι βιομηχανίες της περιφέρειας αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ.Φέσσα, οι πρόεδροι πέντε περιφερειακών συνδέσμων της χώρας.

"Το ηλεκτρικό δίκτυο είναι άσχημα συντηρημένο, οι πτώσεις τάσεις είναι συχνές και τα κόστη για τη βιομηχανία μεγάλα, ενώ οι επιχειρησεις δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου παρ' ότι αυτό περνά παράλληλα με την εθνική οδό", σχολίασε για τη κατάσταση των υποδομων σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα, η πρόεδρος του τοπικού βιομηχανικού συνδέσμου Ελ.Κολιοπούλου. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ στη Θεσσαλία υπάρχει σχέδιο επέκτασης του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, δεν προβλέπεται να γίνει το ίδιο και για τις βιομηχανίες καθώς αυτές συνιστούν άτυπες συγκεντρώσεις και όχι οργανωμένες. Αλλού είναι τα δίκτυα ηλεκτρισμού, αλλού τα δίκτυα φυσικού αερίου, και σε αρκετές περιπτώσεις όλ’ αυτά μαζί.

"Εκτός της έλλειψης φυσικού αερίου το οποίο αυξανει κατά 30% τα κόστη των επιχειρήσεων, δεν υπάρχει δυνατότητα επένδυσης ούτε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επειδή η γραμμή ηλεκτρισμού από τη Μεγαλόπολη είναι υπερκορεσμένη", είπε από την πλευρά του ο Κ.Μπάρλος, πρόεδρος του βιομηχανικού συνδέσμου Πελοποννήσου-Δ.Ελλάδος, μιλώντας για ενεργειακή υποβάθμιση της περιοχής.

"Επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα, έχουμε κουραστεί, λείπει η περιφερειακή διακυβέρνηση", σημείωσε ο πρόεδρος του βιομηχανικού συνδέσμου Θεσσαλίας Αχ. Νταβέλης, μιλώντας για μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις της περιοχής, τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής περιοχής Λάρισας, με φωτοβολταικό πάρκο που θα εξοικονομούσε σημαντικές ποσότητες CO2.

Εκτενείς αναφορές υπήρξαν και ως προς το κεφάλαιο ΔΕΗ. "Βεβαίως και μας ανησυχεί πάρα πολύ το θέμα ΔΕΗ, βεβαίως και μας ανησυχεί το κόστος του ρεύματος, όπως και το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, αλλά θέλουμε αυτό να συμβεί με στρατηγική που θα δώσει φθηνότερο ρεύμα στους καταναλωτές, όχι το ανάποδο", είπε η κα Κολιοπούλου. "Η ΔΕΗ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, για να σταθεί στα πόδια της πρέπει να αποκρατικοποιηθεί, ενώ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, χρειάζεται το target model, που καθυστερεί απελπιστικά", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ.Φέσσας.

https://energypress.gr/news/tin-amesi-anagki-gia-energeiako-eksyghronismo-diktyon-kai-ypodomon-episimainoyn-oi-viomihanies

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. Η ..."περιφερειακή διακυβέρνηση" ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ή ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ; ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ... "Η ΔΕΗ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, για να σταθεί στα πόδια της πρέπει να αποκρατικοποιηθεί, ενώ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, χρειάζεται το target model"
"target model", ΔΛΔ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ Δ.Ε.Ε (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ.
ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΛΗΠΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΟΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε (50-50) ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 100-150 ΕΤΗ.
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ 50% ; ΝΑ ΞΕΡΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ (ΠΛΗΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΞΙΜΑΔΙ.  ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
ΔΙΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ-ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ , ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΕΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΧΕΙΣ ΦΤΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ; ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.
ΗΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ" , ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ  ΡΥΠΟΙ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΟΡΥΞΕΩΣ Κ.Λ.Π
ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. 

Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΗΛΘΕ, ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΥΔΟΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ) ΤΗΣ ΝΕΑΣ Δ.Ε.Ε ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΡΜΑΙΟ ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΩΝ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΟ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙ-ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΠΙΦΑΝΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΑΝ ΩΣ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ή/και ΠΩΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΣΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Η ΔΕΗ. Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΓΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ.

ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΒΑΡΙΑ 1,4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Η ΔΕΗ ΗΤΑΝ Η ΜΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΜΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ "ΤΡΕΛΑΝΑΝ" ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΡΥΠΩΝ. ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΑΠ. Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ "ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ".  ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΜΑΣ. ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ή ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΠΟ.

ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.

Σκεφτείτε, μια εταιρεία σε οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας, που κάθε μήνα μπαίνει μέσα 1,5 εκατ. ευρώ, και οι πελάτες της χρωστούν το 50% του τζίρου της, να ευθύνεται για την ομαλή προμήθεια του 80% της αγοράς.

Υ.Γ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ. ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΠΛΗΓΗ" ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.

1 comment :

  1. Anonymous24/4/19 12:18

    12.000 οι εργαζόμενοι, 722.500.000 οι δαπάνες μισθοδοσίας, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018. Ήτοι μικτές αποδοχές 60.208 ευρώ ανά υπάλληλο. Στην τελική γραμμή ζημιές 542.000.000 ευρώ !!!
    Το πάρτι με τα κρατικοσυνδικαλιστικά φέουδα συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Μέχρις τελικής καταρρεύσεως. Που θα είναι ηχηρή. Κι έχουμε τους καραγκιόζηδες της Κομισιόν και της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού να χαριεντίζονται με την κυβέρνηση επί τέσσερα συναπτά έτη.
    Στην ανάγκη λήψης σημαντικών θεσμικών μέτρων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εταιρικής λειτουργίας, όπως και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέψει στη ΔΕΗ προσλήψεις, στέκεται στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Μ. παναγιωτάκης !!! Η μελέτη βιωσιμότητας της Mc Kinsey προβλέπει 5800 απολύσεις προσωπικού, ο παναγιωτάκης θέλει προσλήψεις. Έχουμε τρελαθεί τελείως.

    https://www.facebook.com/billinisg/posts/10214665254289463

    ReplyDelete