16/04/2019

Αναφορά μετρήσεων "ΥΠΕΡΙΩΝ 2018": ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ, Απρίλιος 2019.

Συμπεράσματα:

Για το σύνολο των μετρήσεων, το 2018 παρατηρήθηκε ελαφρά αύξηση της συνολικής ταχύτητας σταθερής πρόσβασης στο διαδίκτυο, που αποδίδεται στην αύξηση χρηστών με συνδέσεις δικτύων νέας γενιάς (VDSL, FTTx). Η βελτίωση της ταχύτητας αντανακλάται και στο υψηλότερο ποσοστό ονομαστικής ταχύτητας που επιτυγχάνεται, τόσο γενικά, όσο και για τα δημοφιλέστερα πακέτα σύνδεσης.
Ωστόσο, αύξηση γενικά παρουσιάζεται στην καθυστέρηση, τη διακύμανση της καθυστέρησης και το ποσοστό απωλειών πακέτων, που υποδεικνύουν αύξηση του επιπέδου συμφόρησης των δικτύων (μεγαλύτερος χρόνος αναμονής για τη μετάδοση και τη λήψη των πακέτων).
Κατά συνέπεια, παρά τη σταδιακή βελτίωση στην ταχύτητα των δικτύων, τα αποτελέσματα δεν δείχνουν βελτίωση στην καθυστέρηση και στο ποσοστό απωλειών πακέτων, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για διαδραστικές εφαρμογές και ζωντανή μετάδοση φωνής ή δεδομένων.
Επίσης, ένδειξη για το βαθμό συμφόρησης των δικτύων αποτελεί και η μεγάλη διακύμανση μεταξύ ωρών αιχμής–μη αιχμής που παρουσιάζεται στην ταχύτητα και στο ποσοστό απωλειών πακέτων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ: https://hyperiontest.gr/docs/Hyperion_report_2018.pdf

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ...
- ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 50%. ΑΝ ΕΧΕΙΣ 50αρα ΠΙΑΝΕΙΣ 25-30 ΔΛΔ.
- Η ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 16MBPS, ME ΛΙΓΟΥΣ ΝΑ "ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ" ... ΜΟΛΙΣ ΤΑ 2, ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΤΑ 43.
- ΠΕΤΥΧΑΜΕ 2 (ΟΛΟΚΛΗΡΑ, ΟΥΑΟΥ) MBPS ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ 45% ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΑΚΕΤΩΝ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ, ΔΛΔ ΤΙΣ 18 ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ.  ΞΑΝΑ ΟΥΑΟΥ.

No comments :

Post a Comment