17/04/2019

Ε. Καρακώστας: «Ν’ ανοίξει ζήτημα οφειλών του ΚΚΕ για τα εγκλήματα κατά την περίοδο 1944-49»

Σφοδρή επίθεση στην αριστερά εξαπέλυσε ο Καρακώστας για την υποκριτική στάση στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, δημιουργώντας πανικό στους μπολσεβίκους που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας. «Η γερμανόδουλη αριστερά κοροϊδεύει τους Έλληνες και γι’ αυτό ρητά δηλώνουμε προς τον Ελληνικό Λαό πως η πρώτη υπογραφή στις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις της Ελλάδος έναντι της γερμανικής κυβέρνησης για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, είναι αυτή της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο βουλευτής Βοιωτίας. Συμπλήρωσε: «Το μείζον αυτό θέμα πρέπει να τακτοποιηθεί συμφώνως προς τα εθνικά μας συμφέροντα για να ανοίξει και ένα ακόμη κεφαλαιώδες ζήτημα για το Ελληνικό Έθνος και την ελληνική κοινωνία».

Ο Καρακώστας τόνισε: «Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξει το ζήτημα της διεκδίκησης από το ελληνικό Κράτος των απαιτήσεων για τα ανθρώπινα θύματα (νεκροί, τραυματίες και απαχθέντες) και για τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 και μέχρι το 1949.

Ακολούθησε υβριστική και συκοφαντική παρέμβαση του προεδρεύοντος (προερχόμενου από το ΚΚΕ) Λαμπρούλη, ο οποίος αποκάλεσε τους Χρυσαυγίτες «δολοφόνους», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης

«Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

«Υπάρχουν δικογραφίες…» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός.

«Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης.

«Αυτές οι κραυγές μίσους δεν έχουν θέση εδώ πέρα!», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη που ανέβηκε στο βήμα εκείνη την ώρα.

«Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Vid: https://www.youtube.com/watch?v=SrzZOEvVjhM

Η Χρυσή Αυγή καταθέτει αγωγή κατά του Λαμπρούλη για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας

Ο Βουλευτής Β΄Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός κατέδειξε μέσα στην Ολομέλεια την υποκρισία και την ανικανότητα του "συνταγματικού τόξου" που δήθεν ενδιαφέρεται για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Eπισήμανε την δήλωση του εκπροσώπου της Καγκελάριου, Ζάιμπεργκ πως "το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί" και στην οποία κανείς κυβερνητικός δεν αντέδρασε! Τόνισε πως στο πόρισμα της Επιτροπής σημειώνεται ότι οι ιδιώτες δεν μπορούν να διεκδικήσουν, αναδεικνύοντας έτσι την ανικανότητα και την έλλειψη βούλησης από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Παρέθεσε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για δυναμική διεκδίκηση των αποζημιώσεων με μονομερείς ενέργειες, εγγραφή των γερμανικών οφειλών στον κρατικό προϋπολογισμό και δέσμευση της περιουσίας του Γερμανικού δημοσίου.

Vid: https://www.youtube.com/watch?v=-AIBkaL-Vlw

Σύμφωνα με μερίδα των ρεπορτάζ του τύπου, υποτίθεται ότι «η Χρυσή Αυγή καταψήφισε», ενώ άλλοι γράφουν ότι «μόνο η Χρυσή Αυγή καταψήφισε». Η πραγματικότητα είναι ότι την πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις την καταψήφισε μονάχα το ΚΚΕ, γεγονός που δεν σημειώνεται από τα ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε την πρόταση, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι λειψή και περιέχει πολλά προβλήματα.

No comments :

Post a Comment