15.3.19

Ε.Ε: Πρόγραμμα "Smart2Go"

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ...ΧΑΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ secnews ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ" ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ-ΠΟΜΠΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ. ΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ  ΠΟΥ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ-ΣΤΟΧΟΙ  ΦΕΡΟΥΝ, (ΕΞΥΠΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΙΝΗΤΑ, ΡΟΥΧΑ, ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ Κ.Λ.Π) ΕΙΤΕ ΤΙΣ  "ΦΥΤΕΜΕΝΕΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ-ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΡΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Υ.Γ-1: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΝΤΟΣ 24 ΜΗΝΩΝ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Fraunhofer FEP
Υ.Γ-2: ΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 5G ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;
Υ.Γ-3: ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ-ΒΟΜΒΑ.

Ένα σχέδιο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ονομάζεται Smart2Go ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια λύση, την οποία ονομάζει «πλατφόρμα αυτόνομης παροχής ενέργειας» και εάν πετύχει, θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς wearable συσκευών, η φόρτιση των οποίων δεν θα μας απασχολεί πια. Το Smart2Go θέλει να αναπτύξει ένα σύστημα ισχύος που δεν χρειάζεται καθόλου φόρτιση. Αυτό θα το κάνει με τη χρήση «ενός συνδυασμού ισχυρής μπαταρίας με κατάλληλες τεχνολογίες συγκομιδής ενέργειας», σύμφωνα με το αρχικό δελτίο τύπου για το project. Ωστόσο, αντί να αναπτύξει μόνο ένα σύστημα, το Smart2Go θα είναι μια ευέλικτη, αρθρωτή πλατφόρμα για τους κατασκευαστές, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς σε διαφορετικά προϊόντα. Τα αρθρωτά στοιχεία θα δίνουν τη δυνατότητα επιλογής του τύπου συγκομιδής ενέργειας.

Το Smart2Go εντάσσεται στο πρόγραμμα Horizon 2020, ένα τεράστιο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ε.Ε. με 80 δις ευρώ στη διάθεσή του που διοικείται από την Fraunhofer FEP (γερμανική εταιρεία). Άλλοι συνεργάτες είναι εμπειρογνώμονες αποθήκευσης ενέργειας και πολλά ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η Fraunhofer FEP θα παρουσιάσει το project στο Wearable Europe Show τον Απρίλιο, όπου θα μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους της. Η Fraunhofer FEP προβλέπει ότι η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιείται παντού, από smartwatches, συσκευές fitness tracking και προσωπικά trackers ασφαλείας μέχρι συναρπαστικές τεχνολογίες του μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των επιθεμάτων δέρματος και των έξυπνων ετικετών. Τι σημαίνει όμως η συγκομιδή ενέργειας; Λογικά αυτό θα είναι το επίκεντρο όχι μόνο της παρουσίασης, αλλά και της ίδιας της έρευνας. Οι υποθέσεις που γίνονται είναι ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την ενέργεια από πηγές όπως η θερμότητα ή η κίνηση, για να παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας για μια συσκευή. Ωστόσο, δεν θα εφαρμόζονται όλες οι πηγές ενέργειας σε όλα τα προϊόντα.

https://www.secnews.gr/177852/project-energeia-fortisi/

No comments :