04/03/2019

Η Rolls-Royce απέσυρε το ενδιαφέρον της για την κατασκευή του κινητήρα που θα εξόπλιζε το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TF-X

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Rolls-Royce συνάντησαν για πρώτη φορά εμπόδια πέρυσι, αναφορικά με διαφωνίες για τη κατανομή της πνευματικής ιδιοκτησίας και την εμπλοκή στο πρόγραμμα μιας τουρκοκαταριανής εταιρίας, της BMC, μέρος της οποίας ανήκει στο καταριανό υπουργείο άμυνας και στον Τούρκο επιχειρηματία Ethem Sancak, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ερντογαν. Μετά την αποτυχία επίτευξης συμβιβασμού, η Rolls-Royce εγκατέλειψε τις προσπάθειές της να εμπλακεί στο πρόγραμμα του τουρκικού μαχητικού. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Rolls-Royce, Warren East, η εταιρία έχει υποβαθμίσει σημαντικά την επιθυμία της να εμπλακεί στο πρόγραμμα και έχει ανακατανείμει το προσωπικό που ασχολούνταν με αυτό σε άλλα πρότζεκτς. Η βρετανική κυβερνηση επιθυμούσε και επιθυμεί διακαώς την εμπλοκή αγγλικών εταιριών στο πρόγραμμα TF-X, εκμεταλλευόμενη τη κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που θα μπορούσαν να προσφέρουν τεχνογνωσία. Η BAE Systems για παράδειγμα, υπέγραψε το 2017 συμφωνία αξίας 100 εκατομμυρίων στερλινών με την TAI το 2017, για το σχεδιασμό του αεροσκάφους.

https://www.ptisidiastima.com/rolls-royce-backs-down-from-tfx/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
17.12.15  Οι Τούρκοι βρήκαν κινητήρα για το ε/π γενικής χρήσης

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ NA ΠΙΕΣΤEI Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ/ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ "TEMPEST"   

No comments :

Post a Comment