4.3.19

Αποστολάκης: Η Ελλάδα θα γίνει ο κύριος εταίρος στρατηγικής άμυνας της Β. Μακεδονίας - «Πρόβλημα» με 19 ελληνικά εμπορικά σήματα, περιέχουν τον όρο ‘Μακεδονία’ ή ‘Μακεδονικός

Προσπαθούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τέταρτο οικονομικό φόρουμ των Δελφών στην Ελλάδα, αναφέρει ο ανταποκριτής του 'MIA' από την Αθήνα. «Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλλει στην εδραίωση και ενίσχυση της αίσθησης σταθερότητας και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Προσπαθούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Βόρεια Μακεδονία, διότι είναι προς το στρατηγικό μας συμφέρον. Έχουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο, διότι θα απαιτηθεί από τη χώρα αυτή να μετασχηματίσει συστηματικά τις ένοπλες δυνάμεις για να ανταποκριθεί στα απαιτούμενα πρότυπα και απαιτήσεις της Συμμαχίας, τα οποία σχετίζονται με την διαλειτουργικότητα και την τυποποίηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Ο Αποστολάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την συνάδελφό του, Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τις ευκαιρίες για διμερή αμυντική συνεργασία, αλλά και για κάθε δυνατή υποστήριξη για την ομαλή ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. «Η φιλοδοξία μας είναι η χώρα μας να γίνει ο κύριος εταίρος στρατηγικής άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας. Και θα το κάνουμε»,ανέφερε ο Αποστολάκης στην ομιλία του, αναφέρει το 'MIA'.

Επιτροπή για τα εμπορικά σήματα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας θα σχηματισθεί εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών, ώστε να δημιουργηθεί διάλογος μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και όχι διμερής διακρατικός διάλογος, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, Δημήτρης Αυλωνίτης. Διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών θα συναντηθούν πρώτα να καταγράψουν τη σημερινή κατάσταση, να δούμε εάν υπάρχουν προβλήματα, στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαίων αποδεκτών λύσεων με τη χρήση γεωγραφικών όρων στα εμπορικά σήματα. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η συμφωνία είναι πλήρως συμβατή με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες για την καταχώρηση εμπορικών ιδιοκτησιών και ονομάτων, δηλαδή δεν εισάγει αποκλίσεις από το διεθνές δίκαιο ούτε από τη Συνθήκη της Μαδρίτης ούτε από τον ευρωπαϊκό νόμο που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, είπε ο Αυλωνίτης.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την καταχώρηση σημάτων. Κατέγραψε συνολικά 19 ελληνικά εμπορικά σήματα που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός ή Μακεδονική ή Μακεδονικά», ενώ η χώρα μας δεν διαθέτει ενιαία αίτηση εγγραφής, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα. Μεταξύ των 19 διαφορετικών ασφαλισμένων ετικετών, πρόσφατα καταχωρήθηκε και το «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», δηλαδή το τμήμα του ελληνικού πρακτορείου ειδήσεων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (προφανώς σειρά έχει το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, μεταξύ των άλλων)

The Hellenic Information Team

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://isxys.blogspot.com/2019/02/blog-post_26.html

No comments :