18/02/2019

“Field Manual (FM) 3-05.130, Army Special Operations Forces Unconventional Warfare” («Χρηματοπιστωτικό Εργαλείο Αμερικανικής Εθνικής Ισχύος και Ανορθόδοξου Πολέμου»)

Το στρατιωτικό εγχειρίδιο έχει 248 σελίδες. Οι Wikileaks εφιστούν την προσοχή στο ανωτέρω κεφάλαιο με τίτλο «Χρηματοπιστωτικό Εργαλείο Αμερικανικής Εθνικής Ισχύος και Ανορθόδοξου Πολέμου». Αυτό το κεφάλαιο ειδικότερα αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί «μονομερή και έμμεση εξουσία μέσω της πειστικής (πιεστικής) επίδρασής της σε διεθνείς και εσωτερικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε θέματα χορήγησης και όρους δανείων, δωρεών ή άλλης χρηματοπιστωτικής βοήθειας σε κρατικούς ή μη παράγοντες». Και ειδικότερα κατονομάζει την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ όπως και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ως «Διπλωματικούς-Χρηματοπιστωτικούς Χώρους Αμερικανικής Δωσιδικίας» για αυτούς τους χειρισμούς.

Το εγχειρίδιο επίσης εξαίρει την «κρατική χειραγώγηση της φορολογίας και των επιτοκίων» σε συνδυασμό με άλλα «νομικά και γραφειοκρατικά μέτρα» για «το άνοιγμα και το κλείσιμο χρηματοπιστωτικών κρουνών» και σημειώνει ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Κεφαλαίων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) -η οποία επιστατεί των κυρώσεων επί άλλων εθνών- «έχει μακρά ιστορία διεξαγωγής οικονομικών πολέμων, πολύτιμη για κάθε επιχείρηση (ανορθόδοξου πολέμου) των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Στρατού (OFAC)».

Αυτό το κεφάλαιο του εγχειριδίου συνεχίζει αναφέροντας ότι αυτά τα χρηματοπιστωτικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν «οικονομικά κίνητρα ή αντικίνητρα προκειμένου να πείσουν ανταγωνιστές, συμμάχους ή εντολοδόχους να αλλάξουν την στάση τους στο στρατηγικό, τακτικό, ή εκτελεστικό επίπεδο». Αναφέρει επίσης ότι τέτοιες επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου διεξάγονται σε υψηλό συντονισμό με το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και με τις μυστικές υπηρεσίες για να εξακριβωθεί «ποια στοιχεία στο ανθρώπινο επίπεδο προσφέρονται καλύτερα σε οικονομική δέσμευση, στην περιοχή επιχειρήσεων ανορθόδοξου πολέμου».

Ο ρόλος αυτών των «ανεξάρτητων» διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ως προεκτάσεων της αμερικανικής αυτοκρατορικής κυριαρχίας αναπτύσσεται αλλού στο εγχειρίδιο και διάφοροι από αυτούς τους οργανισμούς περιγράφονται με λεπτομέρειες σε παράρτημα, υπό τον τίτλο «Το Χρηματοπιστωτικό όργανο της Εθνικής Ισχύος». Ειδικά το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, ως Χρηματοπιστωτικά και Διπλωματικά ΄Οργανα της αμερικανικής Εθνικής Εξουσίας και ως οργανικά μέρη αυτού που το εγχειρίδιο αποκαλεί «το Παρόν Σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.» Επιπλέον αναφέρει ότι το αμερικανικό στράτευμα «κατανοεί ότι η σωστά συντονισμένη καθοδήγηση της οικονομικής ισχύος μπορεί και πρέπει να αποτελεί ένα συστατικό τμήμα του ανορθόδοξου πολέμου», υποδηλώνοντας ότι αυτά τα όπλα είναι μόνιμο χαρακτηριστικό των εκστρατειών ανορθόδοξου πολέμου που διεξάγουν οι ΗΠΑ.  Η χρήση αυτών των οικονομικών όπλων ανήκει στην αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.


Μολονότι το εγχειρίδιο ανορθόδοξου πολέμου εντυπωσιάζει γράφοντας τόσο απροκάλυπτα ότι «ανεξάρτητοι οικονομικοί θεσμοί» όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι στην πραγματικότητα το μακρύ χέρι της αμερικανικής εξουσίας, αναλυτές είχαν από δεκαετίες επισημάνει ότι αυτοί οι οργανισμοί συστηματικά προωθούσαν τις αμερικανικές βλέψεις στο εξωτερικό. Πράγματι ο μύθος της ανεξαρτησίας της Διεθνούς Τράπεζας και του ΔΝΤ καταρρέει μόλις απλά κοιτάξει κανείς την δομή και την χρηματοδότηση αυτών των οργανισμών. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει την έδρα της στην Ουάσιγκτον και ο κυβερνήτης της είναι ανέκαθεν Αμερικανός πολίτης που επιλέγει και διορίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Και οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, θέση που της δίνει και το αποκλειστικό δικαίωμα στο βέτο, εναντίον ανεπιθύμητης στις ΗΠΑ απόφασης του συμβουλίου των μετόχων, για την οποία απαιτείται πλειοψηφία 85%. Επιπλέον ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών λειτουργεί και ως κυβερνήτης της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σήμερα αυτός είναι ο κ. Στηβ Μνούχιν, πρώην στέλεχος της Γκόλτμαν Σακς.

Μολονότι το ΔΝΤ διαφέρει κατά την δηλωμένη αποστολή του από την Παγκόσμια Τράπεζα, και αυτό εξαρτάται από την επιρροή και την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης. ΄Εχει και αυτό την έδρα του στην Ουάσιγκτον και την αμερικανική κυβέρνηση ως τον μεγαλύτερο μέτοχο –τον κατά πολύ μεγαλύτερο, ιδιοκτήτη του 17,46% των μετοχών και που επίσης πληρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό εξόδων συντήρησης του οργανισμού, καταβάλλοντας 164 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Μολονότι οι ΗΠΑ δεν εκλέγουν τον διοικητή του ΔΝΤ, ελέγχουν την πολιτική του ΔΝΤ, ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης, απειλώντας να διακόψουν την χρηματοδότησή του εάν δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Ουάσιγκτον.

Ως αποτέλεσμα αυτής της άνισης επιρροής των ΗΠΑ στην λειτουργία αυτών των θεσμών, αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποίησαν τα δάνεια και τις επιχορηγήσεις τους για να παγιδεύσουν έθνη στις δαγκάνες του χρέους και επέβαλαν στις δέσμιες κυβερνήσεις προγράμματα «οικονομικής μεταρρύθμισης», τα οποία οδηγούν στην μαζική ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, στην απορρύθμιση και στην λιτότητα -μέτρα επωφελή για ξένες μεγάλες επιχειρήσεις, σε βάρος της τοπικής οικονομίας. Συχνά, αυτοί οργανισμοί (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ) – με πιέσεις στις χώρες να απορρυθμίσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα τους και με συναλλαγές διαφθοράς με κρατικούς παράγοντες- δημιουργούν οι ίδιοι τα οικονομικά προβλήματα, που στην συνέχεια ορμούν για να «επιλύσουν».

https://www.strategic-culture.org/news/2019/02/08/leaked-wikileaks-doc-reveals-us-military-use-imf-world-bank-as-unconventional-weapons.html
https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/02/blog-post_673.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ WikiLeaks.  ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΤΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΟ ΩΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΠΟΥ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟ 75%-78% (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ, ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΣΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΟΣΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ. (ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΩΡΕΙ "ΔΕΞΙΕΣ").
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η "ΔΕΞΙΑ" ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ. Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΔΛΔ ΣΕ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ (ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Χ.Α).

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΟΣΜΕΝΟ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ "ΛΑΙΚΑ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ: https://isxys.blogspot.com/2010/10/blog-post_16.html

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΙά, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙάς, ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕίΑΣ, (ΔΟΥΛΟΙ ΔΛΔ) ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙά ΤΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΟύΛΟΥΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΕίΑΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΚΑΤΕΧΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙά.

No comments :

Post a Comment